Šulcs: "Ja pāris tiešraidē demonstrē kā plunčājas vannā, tas liecina par nobīdi" (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Šulcs.
Artūrs Šulcs. Foto: No personiskā arhīva/facebook

Ja cilvēks, atrodoties pirtī, vannā, mājas baseinā, gultā, sevi fotografē vai filmē kailu, izliekot sociālajos tīklos, mazākais, viņa diagnoze ir ekshibicionisms un narcisms, saka seksologs, pārmaiņu treneris Artūrs Šulcs. Savas "mazās holivudiņas" sarīkošana var būt saistīta ar nopietnu saslimšanu. 

Masveida ekshibicionisms virtuālajā vidē ir maz pētīts, tomēr psihologi saka, ka pamatā ir uzmanības deficīts, pašapziņas trūkums, personības patoloģijas. Ja cilvēki sevi publikai izrāda, kopā dejojot, apskaujoties, tas ir normāli, bet, ja pāris tiešraidē demonstrē, kā kaili svīst pirtī vai plunčājas vannā, tas nav ētiski un liecina par nobīdi no normalitātes.

“Lai cilvēks kļūtu atpazīstams, viņam ir kaut kas jāizdara - jāuzbūvē māja, jāuzraksta grāmata, jāatrod jaunas zāles. Un tā ir dabiska atpazīstamība, kurā ir ieguldīts liels darbs."

 Ja cilvēks neko nespēj, viņš parāda pliku dibenu, bet dibeni ir visiem.

 Šulcs uzskata, ka vajadzība pēc nepārtrauktas uzmanības, bez kuras dzīvot nav interesanti, par garīgu veselību un harmonisku personību neliecina.

Masveida ekshibicionismam, kas vērojams virtuālajā vidē, ir robežas, ārpus kurām ir jārunā par psihiskām saslimšanām. Iespēja sarīkot savu mazo holivudiņu rada varas apziņu - es tīklā izdaru kaut ko un cilvēki uzreiz atsaucas.

Ir reakcija - apmierinājums, reakcija - apmierinājums. Līdzko reakcijas nav, sākas frustrācija. 

“Narcisam ir svarīgi atrasties uz pjedestāla, pārējie ir statisti, aplaudētāji, izsvilpēji. Ja par narcisu neinteresējas, viņš kļūst dusmīgs un meklē jebkuru veidu, kā piesaistīt sev uzmanību,” saka Šulcs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu