Krievijas tiesa noraida Sīrijā bojā gājuša algotņa atraitnes prasību pēc kompensācijas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas kareivis Sīrijā. Ilustratīvs attēls
Krievijas kareivis Sīrijā. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa Rostovas apgabalā Krievijā noraidījusi kādas sievietes prasību pret Krievijas valsti saistībā ar viņas vīra nāvi Sīrijā. Sieviete pieprasīja kompensāciju divu miljonu rubļu (aptuveni 27 000 eiro) apmērā, ziņo Krievijas laikraksts “Kommersant”.

Aleksejs Rubanovs bija Krievijas privātās militārās kompānijas “Vagner” algotnis, un tas nozīmē, ka nav iespējams pierādīt, ka viņš tiešām piedalījies militārā operācijā Sīrijā.

Viņš gāja bojā 2018.gada februārī.

Vīrieša atraitnes Luīzes Rubanovas prasībā norādīts, ka, saskaņā ar medicīnisko slēdzienu, viņas vīra nāve Sīrijā bijusi vardarbīga.

Sieviete uzskata, ka Sīrijā oficiāli dislocētais Krievijas militārais personāls nav veicis viņas vīra evakuāciju no militārā konflikta zonas.

Tiesa sievietes prasību pēc kompensācijas noraidījusi, jo neesot iespējams pierādīt, ka viņas vīra nāve būtu iestājusies Krievijas armijas vai citas Krievijas institūcijas darbības rezultātā.

Laikraksta “Kommersant” rīcībā esošā informācija arī liecina, ka Rubanova esot no “Vagner” saņēmusi viņam pienākušos algu un kompensāciju saistībā ar viņa nāvi. Tomēr vīrieša atraitne apgalvo, ka no šīs summas neesot saņēmusi neko.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu