Ostapenko trijos setos uzvar Buzarnesku un sasniedz Dohas turnīra otro kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marcinkēviča/Ostapenko - Mihālikova/Šmiedlova
Foto: Marcinkēviča/Ostapenko - Mihālikova/Šmiedlova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko otrdien sasniedza Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra otro kārtu, pasaules tūrē gūstot savu otro uzvaru sezonā.

Pasaules ranga 22.vietas īpašniece Ostapenko nepilnu divu stundu cīņā ar rezultātu 6-1, 4-6, 6-2 uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura WTA rangā ir 29.pozīcijā.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Latvijas tenisiste nopelnījusi 55 WTA ranga punktus, bet nākamajā kārtā viņa tiksies ar planētas septīto raketi Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas, kura izlikta ar ceturto numuru un pirmajā kārtā ir brīva.

Ostapenko šo maču sāka lieliski - pēc ilgas cīņas viņa jau pirmajā geimā lauza pretinieces servi, kamēr rumānietei vispār nebija nekādu iespēju iegūt breiku. Latvijas tenisiste turpināja spēlēt pārliecinoši un pirmā seta turpinājumā vēl divas reizes pēc kārtas lauza Buzarnesku servi, kas viņai pirmo setu ļāva uzvarēt ar graujošo 6-1.

Otrais sets aizritēja jau krietni līdzīgākā cīņā, lai gan Ostapenko otrajā geimā pamanījās neizmantot četras breikbumbas. Savukārt piektajā geimā jau pie pirmā breika šajā spēlē tika Buzarnesku, tomēr Latvijas tenisiste uzreiz pēc tam tās atspēlēja. Nākamajos divos geimos spēlētājas vēl pa reizei apmainījās ar breikiem, rezultātam esot kaujinieciskam neizšķirtam 4-4.

Ostapenko gan joprojām bija problēmas ar savas serves nosargāšanu. Lai arī devītajā geimā viņa izvirzījās vadībā ar 30:0, Buzarensku tik un tā pamanījās iegūt breiku un pēc tam varēja servēt par uzvaru otrajā setā, kas viņai arī izdevās, Ostapenko neizmantojot divas breikbumbas.

Līdz ar to šīs cīņas liktenis tika izšķirts izšķirošajā - trešajā - setā, kurā arī starp abām tenisistēm bija vērojama spraiga cīņa, Ostapenko pirmajā geimā atspēlējot četras breikbumbas. Pēcāk jau Latvijas tenisiste ieguva divas breikbumbas, kas palika neizmantotas, tomēr iniciatīva tik un tā pārgāja viņas pusē, ceturtajā geimā iegūstot pirmo breiku setā un pēcāk izvirzoties vadībā ar 4-1.

Savukārt trešā seta astotajā giemā, servējot pretiniecei, Ostapenko tika pie mačbumbas, ko ar pirmo piegājienu izmantoja un guva savu otro uzvaru šosezon.

Ostapenko WTA rangā ieņem 22.pozīciju, bet Buzarnesku atrodama 29.pozīcijā.

Abas savstarpējās spēles tenisistes aizvadīja pērn. Pirmo maču viņas aizvadīja tieši Dohas WTA "Premier" turnīrā, kur otrajā kārtā pārāka bija rumāniete, bet vasarā viņas tikās Īstbornas WTA "Premier" trešajā kārtā, Ostapenko gūstot virsroku.

Buzarnesku tikai pērn 30 gadu vecumā izcīnīja savu pirmo WTA titulu, triumfēdama turnīrā Sanhosē.

2017.gada "French Open" čempione Ostapenko sezonu iesākusi neveiksmīgi, piecās spēlēs ciešot četrus zaudējumus. Tikai Sanktpēterburgas WTA "Premier" turnīrā viņai izdevās izcīnīt pirmo uzvaru šajā sezonā.

Tiesa, Buzarnesku šosezon ir vispār bez uzvarām, jo cieta zaudējumus trīs Austrālijā notiekošo turnīru pirmās kārtas spēlēs, kā arī piedzīvoja divas neveiksmes Federāciju kausā.

Ostapenko pirms trim gadiem Dohas turnīra debijā aizkļuva līdz finālam, kurā cieta zaudējumu, bet pērn viņa apstājās otrajā kārtā, kamēr Latvijas tenisisti uzvarējusī Buzarnesku tika kārtu tālāk.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar planētas septīto raketi Jeļinu Svitoļinu no Ukrainas, kura izlikta ar ceturto numuru un pirmajā kārtā ir brīva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu