Vēl pāris Rīgas ielās bedru dēļ samazina atļauto braukšanas ātrumu (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bedres A.Čaka ielā. Ilustratīvs attēls.
Bedres A.Čaka ielā. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

No trešdienas, 13.februāra, Jaunciema gatvē un Viestura prospektā abos braukšanas virzienos tiks noteikts atļautā ātruma ierobežojums līdz 50 kilometriem stundā, kā arī tiks uzstādītas ceļa zīmes "Ieteicamais ātrums - 30 km/h" un "Nelīdzens ceļš",  informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Braukšanas ātruma ierobežojums noteikts saistībā ar satiksmei bīstamām bedrēm, kas pastiprināti veidojas uz novecojuša asfaltbetona straujas gaisa temperatūras maiņas ietekmē.

Satiksmes ierobežojumi tiks atcelti, pabeidzot avārijas bedru remontu. Satiksmes departaments sola informēt par laiku, kad braukšanas ātruma ierobežojums tiks atcelts.

Ahuna-Ozola norādīja, ka ielu un tiltu bedru remonts Rīgā notiek visu gadu, taču ziemā tiek labotas tikai avārijas bedres, kas apdraud satiksmes drošību. Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek lietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums.

Kopumā no 1.janvāra līdz 12.februārim ir salabots segums 12 156 kvadrātmetru platībā, likvidējot avārijas bedres ar aukstā asfalta tehnoloģiju.

Bedru apsekošanu un labošanu veic ielu un tiltu uzturētāji, taču Satiksmes departaments nekavējoties reaģē arī tajos gadījumos, kad par bedrēm ziņo rīdzinieki, piemēram, zvanot uz Satiksmes vadības centra diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu