Melnkalnes basketbola izlasei spēlē pret Latviju, visticamāk, palīdzēs arī Dubļevičs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Meiers un Bojans Dubļevičs
Mārtiņš Meiers un Bojans Dubļevičs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Melnkalnes vīriešu basketbola izlases sastāvā pirms šomēnes gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Ukrainu un Latviju iekļauti komandas līderis Bojans Dubļevičs un trīs basketbolisti no ULEB Eirolīgas.

Dubļevičs ikdienā spēlē vienā no spēcīgākajām Spānijas čempionāta (ACB) komandām "Valencia Basket", turklāt viņš jau ilgu laiku ir viens no vadošajiem Melnkalnes basketbolistiem. Šosezon viņš ACB turnīrā vidēji mačā guvis 13,3 punktus un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas, kamēr ULEB Eirokausā viņam caurmērā 11,7 punkti un 5,9 atlēkušās bumbas.

Tāpat Melnkalnes komandas sastāvā ir trīs ULEB Eirolīgas kluba Podgoricas "Budučnost Voli" pārstāvji - Petars Popovičs, Suads Šehovičs un Filips Barovičs, kuri šosezon gan nav starp vienības līderiem.

Kopumā Melnkalnes izlases sastāvā iekļauti 13 basketbolisti, tostarp naturalizētais Dereks Nīdhems, kurš ikdienā pārstāv Francijas čempionāta klubu "Monaco". Tiesa, šoreiz vienībai būs jāiztiek bez viena no līderiem Nikolas Ivanoviča, kurš arī spēlē "Budučnost Voli" rindās, bet šobrīd guvis traumu.

Melnkalnes izlase ar Ukrainu spēkosies 22.februārī, kamēr Latviju tā uzņems 25.februārī, abām aizvadot izšķirošo cīņu par iekļūšanu Pasaules kausā.

Tikmēr Latvijas izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļauti visi ULEB Eirolīgā spēlējošie basketbolisti.

I grupas kopvērtējumā pēc desmit kārtām līdere ar astoņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar sešām uzvarām seko Melnkalne un Latvija, kamēr Ukrainai ir piecas uzvaras. Savukārt pēdējā, sestā, ar diviem panākumiem ir Eiropas čempione Slovēnija.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu