Ņujorkas zvērinātie atzīst meksikāņu narkotirgoņa El Čapo vainu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
El Čapo pēc aizturēšanas 2016.gada 8.janvārī.
El Čapo pēc aizturēšanas 2016.gada 8.janvārī. Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkas zvērināto tiesa otrdien atzina meksikāņu narkotiku tirgotāju karteļa līderi Hoakinu "El Čapo" Gusmanu par vainīgu dažādos noziegumos, kas pastrādāti ceturtdaļgadsimta laikā.

61 gadu vecajam bijušajam Sinaloas karteļa vadonim, kas pazīstams ar iesauku Īsais, par kokaīna, heroīna, metamfetamīna un marihuānas kontrabandu uz ASV draud mūža ieslodzījums.

Viņš tika atzīts par vainīgu arī naudas atmazgāšanā un nelikumīgā ieroču glabāšanā.

Trīs mēnešus ilgajā prāvā liecības sniedza gan Gusmana bijusī sieva, gan neskaitāmas viņa mīļākās, gan viņa bandas bijušie locekļi.

Savā noslēdzošajā vārdā Gusmana advokāts Džefrijs Lihtmans aicināja zvērinātos neņemt vērā par "atkritumiem" uzskatāmās valdības liecinieku liecības.

Lihtmans apgalvoja, ka Gusmans esot vien "grēkāzis" un ka patiesais vaininieks esot Ismaels "El Maio" Sambada, Sinaloas karteļa līdzdibinātājs.

"Maio gadu desmitiem bija lielākais narkotiku kontrabandists Meksikā. Viņš nekad nav ticis aizturēts. Viņš maksāja simtiem miljonu dolāru, lai paliktu brīvībā," uzsvēra advokāts.

Savukārt apsūdzība aicināja zvērinātos neļaut Gusmanam palikt nesodītam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu