Kariņš: Valsts prezidenta amatam tiek apspriests plašs cilvēku loks (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Valsts prezidenta amatam līdz šim neformāli ticis apspriests visai plašs kandidātu loks, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), konkrētus vārdus gan neminot.

Viņš informēja, ka koalīcijā pirmā diskusija par Valsts prezidenta amata kandidātiem ir paredzēta pirmdien, 18.februārī, bet patlaban šādas diskusijas notiekot partiju iekšienē, Saeimas frakcijās. Kariņš prognozē, ka pirmdien gaidāmās tikšanās laikā partijas piedāvās savus kandidātus valsts pirmās personas amatam. "Vienam otram varbūt būs jau vārds, uzvārds. Citiem varbūt būs vairāki. Es vēl nezinu. Mēs esam tā neformāli runājuši. Vairāki vārdi ir virmojuši, es tos tagad neatkārtošu. Mūsu mērķis ir elementārs: runāt, vienoties un piedāvāt vienotu valdības koalīcijas kandidātu," skaidroja Ministru prezidents.

Politiķis gan pauda šaubas, ka jau pirmdien koalīcija varētu panākt vienošanos par vienu prezidenta amata kandidātu. Drīzāk tikšanās laikā būs tikai "taustīšanās", izteicās premjers.

Vaicāts, pēc kādiem kritērijiem, viņaprāt, vajadzētu izvēlēties Valsts prezidenta amata kandidātu, Kariņš pauda, ka, pirmkārt, jāizvēlas persona, kura brīvi orientējas starptautiskajos procesos, un, otrkārt, no šīm personām jāizraugās tāda, kuru tauta var pieņemt par savu prezidentu. "Mums ir vajadzīgs kompetents prezidents un arī tāds, kas tautā varētu būt iemīļots," pauda valdības vadītājs.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas partijas plāno kopīgi apspriest kandidatūras Valsts prezidenta amatam, kā arī vienoties par noteiktiem kritērijiem kandidātiem.

Pašreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis joprojām atturas komentēt, vai kandidēs uz otro pilnvaru termiņu šogad paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks pavasara beigās.

Šogad spēkā stājušies grozījumi Satversmē, kas nosaka, ka Valsts prezidentu parlamentā ievēlē atklāti.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu