Apdrošinātājs: dramatiski pieaudzis pieteikto atlīdzību skaits par bedru izraisītiem auto bojājumiem (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bedres A.Čaka ielā
Foto: Bedres A.Čaka ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gada pirmie mēneši līdz ar straujajām temperatūras maiņām tradicionāli saistās ar bedru un bedrīšu parādīšanos uz Latvijas autoceļiem, kas savukārt draud nodarīt dažāda apmēra bojājumus spēkratiem. 

Tomēr šis gads autovadītājiem izrādījies īpaši nepatīkams. Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati, februāra pirmajās desmit dienās, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, pat četras reizes palielinājies to atlīdzību pieteikumu skaits, kas saistīti ar automašīnu bojājumiem nekvalitatīva ceļa seguma un bedru dēļ. Lielākais skaits pieteikumu saņemts Rīgā.

>>Šoferu pacietības mērs ir pilns: "Nevis Rīga, bet bezceRīga!"

“Latvijas autovadītāji jau pieraduši, ka ziema un pavasaris ierasti saistās ar “bedru sezonu”, tomēr šogad, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, situācija ir dramatiski pasliktinājusies. Attiecīgi jūtami pieaudzis kopējais atlīdzību pieteikumu skaits, sevišķi galvaspilsētā. Jau janvārī novērojām par 40% lielāku atlīdzību pieteikumu apjomu nekā pērn, tomēr februāris sācies ar jauniem rekordiem negatīvā nozīmē,” stāsta apdrošināšanas kompānijas Atlīdzību direktors Ingus Savickis. Viņš arī piebilst, ka februāra pirmajās desmit dienās par bedru dēļ automašīnām nodarītiem bojājumiem apdrošinātājs saņēmis četras reizes lielāku atlīdzību pieteikumu skaitu nekā pērn visā mēnesī kopā.

Apdrošināšanas kompānijā norāda, ka bedru izraisītie automašīnu bojājumi spēkratu īpašniekiem var radīt iespaidīgus finansiālos zaudējumus. Lielākā izmaksātā KASKO atlīdzība šogad bijusi jau ap 2200 eiro, kad, iebraucot bedrē, automašīnai bojāta labās puses priekšējā un aizmugurējā riepa un priekšējais atdurstienis. Uzņēmuma vēsturē lielākā atlīdzība, kas izmaksāta bedraina ceļa dēļ, savukārt ir 50 590 eiro – spēkratam, iebraucot bedrē, pārsprāgusi aizmugurējā riepa, kā rezultātā automašīna avarējusi.

Autovadītāji Rīgā visvairāk sūdzas par Juglas ielu virzienā uz Biķernieku apli iepretim Bērnu slimnīcai, Satekles ielu, Tvaika ielu virzienā uz Sarkandaugavu, teritoriju ap Akmens tiltu, Brasas tiltu, Salu tiltu, kā arī Skanstes ielu. Šoferi norāda, ka diennakts tumšajā laikā bedres uz ceļa nav pamanāmas, tāpēc izvairīties no sadursmes neizdodas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu