Novickis: Porziņģis un Dončičs būs lielisks duets (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/AP/ScanPix

Latviešu un slovēņu zvaigznes Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) veidos lielisku duetu, uzskata viņu komandas biedrs Dirks Novickis.

Porziņģis janvāra pēdējā dienā apjomīgā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" klubā. Viņa un Dončiča duets jau tiek salīdzināts ar vācieša Novicka un Stīva Neša tandēmu, kas kopā spēlēja no 1998. līdz 2004.gadam.

"Domāju, ka viņi abi būs lielisks duets. Viņi ļoti labi iederas NBA jaunajā stilā. Luka ir lielāks par Nešu, un viņš var spēlēt daudzpusīgāk nekā Nešs. Un Zingers ir pat garāks un atlētiskāks par mani, kā arī labi met no tālienes. Viņš ir foršs čalis, darbarūķis, kurš grib būt izcils. Ceram šo duetu Dalasā redzēt ļoti ilgu laiku," "NYTimes.com" citē Novicka teikto.

Porziņģim ir iespēja būt vienā komandā kopā ar savu bērnības elku Novicki, taču viņu abu kopā spēlēšana ir neskaidra, jo nav zināms, vai vācietis nākamajā sezonā turpinās savu karjeru. Porziņģis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka šosezon nedomā atgriezties laukumā.

Tāpat "NYTimes.com", atsaucoties uz Porziņģim pietuvinātām, bet anonīmām personām, raksta, ka latviešu vēlmju sarakstā bija arī Bruklinas "Nets", Losandželosas "Clippers", Maiami "Heat" un Toronto "Raptors" komandas.

Porziņģis ir pārcēlies uz "Mavericks" komandu, kas vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 26 uzvarām 56 spēlēs šobrīd ieņem 11vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā nelielas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu