Tiesvedība par bedrēs sagandētiem spēkratiem - retums, nevis prakse (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bēdīgā stāvoklī esošais Zemitānu tilts
Foto: Bēdīgā stāvoklī esošais Zemitānu tilts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Īpaši sliktais Rīgas ielu stāvoklis pēdējās nedēļās kļuvis par vienu no visvairāk diskutētajiem tematiem. Kā izrādās, apdrošinātāji lēnās tiesvedības dēļ neuzdrošinās pieprasīt no Rīgas pašvaldības naudu par bedrēs sagandētajām automašīnām, un spēkratu remontu izmaksas tiek segtas no kopējā autobraucēju apmaksātā apdrošināšanas “katla”, vēstī TV3 ziņas.

Sabiedrībā pastāv mīts, ka apdrošinātāji naudu par apskādētajām mašīnām piedzen no pašvaldības regresa kārtībā. Taču tā nebūt nav taisnība - lēnās tiesvedības dēļ apdrošinātāji remonta izmaksas izvēlas segt no kopējā autobraucēju samaksātā apdrošināšanas “katla”, tātad - par pašvaldības neizdarībām maksā šoferi paši.

Tas, no otras puses, ļauj pašvaldībai nesatraukties par masveida tiesu darbiem, un, iespējams, šis aspekts arī izskaidro ceļu drausmīgo stāvokli.

Tieslietu ministrs gan sola tiesu nozari sakārtot, taču sistēmas savešana kārtībā prasīs laiku. 

VIDEO: bēdīgā tehniskā stāvoklī esošais Zemitāna tilts

Jāpiebilst, ka 2016. gadā kāds šoferis, kurš, iebraucot strādnieku izzāģētā un neierobežotā bedrē, sasita riepu un salieca auto disku, iesūdzēja Rīgas domi tiesā un uzvarēja. 

"Laiku iztērēju daudz. Naudiskais ieguvums – daži desmiti eiro. Kopumā nenožēloju, jo uzskatu, ka ir jācīnās par savu taisnību!" pauž Jānis.

Turklāt tiesa savā spriedumā nepārprotami akcentēja, ka pašvaldībai, kura ir ielu pārvaldītājs, jārūpējas par to, lai pārvietošanās būtu maksimāli droša.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu