"Forum Cinemas" mirkli pirms pirmizrādes no repertuāra izņem divas latviešu filmas (6)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās komēdijas “Klases salidojums” aizkadros
Jaunās komēdijas “Klases salidojums” aizkadros Foto: Publicitātes foto

Kinoteātris "Forum Cinemas" no repertuāra izņēmis komēdiju "Klases salidojums" un multfilmu "Lote un pazudušie pūķi", to skaidrojot ar faktu, ka filmas pirms izrādīšanas kinoteātros bijušas skatāmas citās platformās, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

"Forum Cinemas" vadītājs Normunds Labrencis skaidro, ka šāda situācija radās, jo, viņuprāt, pārkāpti kinoindustrijā sen labi zināmi darbības principi, ka sākotnēji filmu piedāvā ekskluzīvi tikai kinoteātriem, un filma netiekot iekļauta repertuārā, ja tā vispirms tiek piedāvāta izrādīšanai citās platformās.

"Šāda situācija mums ir pirmo reizi. Līdz pat pēdējam brīdim meklējām risinājumu un kompromisu, tomēr to neizdevās panākt," apgalvoja Labrencis, uzsverot, ka šī nav vēršanas ne pret latviešu kino, ne filmu izplatītāju.

Multfilmas "Lote un pazudušie pūķi" producents Vilnis Kalnaellis pieļāva, ka kinoteātris pārtraucis sadarbību, jo multfilma pirms tam rādīta video platformās.

Foto: Jaunās komēdijas “Klases salidojums” aizkadros

Arī Andreja Ēķa režisētās komēdijas "Klases salidojuma" veidotāji atzina, ka filma jau tiek rādīta "Lattelecom" platformā "Shortcut" - tas tāpēc, ka uzņēmums palīdzējis filmas veidošanas procesā. Filmas pirmizrāde Latvijas kinoteātros gaidāma ceturtdien.

Filmas producents Kristians Alhimionoks gan apziņojumā plašsaziņas līdzekļiem paudis sašutumu, ka filma izņemta no repertuāra, turklāt mazāk nekā nedēļu pirms tās pirmizrādes kinoteātris. Pēc viņa teiktā, kinoteātris neesot sniedzis nekādu oficiālu paskaidrojumu par šo lēmumu filmas producentiem un izplatītājiem.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu