Netanjahu Varšavā raisa satraukumu ar izteikumiem par "karu ar Irānu" (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Foto: SIPA/Scanpix

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, trešdienas vakarā Varšavā sākoties Tuvo Austrumu problemātikai veltītai konferencei, izraisījis satraukumu ar saviem izteikumiem par "karu ar Irānu".

"Saistībā ar šo sanāksmi svarīgi ir tas, ka šī ir atklāta sanāksme ar vadošo arābu valstu pārstāvjiem, kas sēž kopā ar Izraēlu, lai panāktu tālāku virzību attiecībā uz kopīgajām interesēm - karu ar Irānu," teikts Netanjahu paziņojumā, ko izplatījis viņa birojs.

Retvītojot Netanjahu paziņojumu, Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs norādīja: "Mēs vienmēr esam zinājuši par Netanjahu ilūzijām. Tagad pasaule - un tie, kas apmeklē Varšavas cirku - arī zina."

Video, kurā Netanjahu nāk klājā ar šo paziņojumu, tviterī jau ir izdzēsts, bet viņa birojs paziņojumu izplatījis atkārtoti, tikai šoreiz vārds "karš" aizstāts ar "cīņu".

Netanjahu ir viens no dalībniekiem konferencē, kuru ASV un Polija organizējušas diskusijām par Tuvo Austrumu miera un drošības jautājumiem.

Tiesa gan, foruma nozīmi mazinājis tas, ka vairāki starptautiskie spēlētāji tajā atteikušies piedalīties, turklāt tam veltīti pārmetumi, ka tas pamatā vērsts pret Irānu.

Irānas sabiedrotā Krievija pārskatījusi foruma darbakārtību un nolēmusi tajā nepiedalīties, trešdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss tāpat kā citu Rietumeiropas valstu ārlietu ministri atsaucis dalību forumā.

Eiropas Savienības augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni atteikusies piedalīties darba grafika dēļ.

Turciju sanāksmē pārstāvēs Ankaras vēstnieks Polijā.

Rietumeiropas valstis kritizējušas ASV lēmumu izstāties no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un šobrīd cenšas vienošanos glābt ar mehānismu, kas ļautu Eiropas uzņēmumiem veikt darījumus ar Irānu, apejot ASV sankcijas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu