Stikla virsmas un sienas – modernam un tīram mājokļa dizainam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Pēdējos gados stikls ir kļuvis par īpaši modernu un izteiksmīgu interjera materiālu, kas katru mājokli padarīs par modernisma oāzi. Šobrīd ir pieejami neskaitāmi veidi, kā integrēt stiklu interjerā – izmantojot to kā dekoratīvu starpsienu, durvis vai ar to nodalīt konkrētas zonas. Ņemot vērā stikla galveno priekšrocību – caurspīdīgumu, tas nebloķēs telpas apgaismojumu un lieliski noderēs tādu mājokļu interjera veidošanā, kur istabu apgaismojums ir ierobežots.

Piešķir mājai gaišu un izteiksmīgu izskatu

Galvenais iemesls, kādēļ dizaineri labprāt izvēlas tieši stiklu kā zonu nodalītāju, ir tā spēja padarīt mājokli gaisīgāku un izkliedēt dabisko apgaismojumu telpā. Amerikāņu portāla Houzz eksperti iesaka mājas plānošanas un pārbūves stadijā izvēlēties pēc iespējas vairāk logu. “Dabiskā dienas gaisma būtiski uzlabo mājinieku noskaņojumu un tai piemīt vairākas priekšrocības,” stāsta uzņēmuma “Sierra Pacific Windows” arhitektūras nodaļas vadītāja Andrea Vaita.

Īpaši liela nozīme mājokļa apgaismojumam un logiem ir tādās telpās kā virtuve vai atpūtas zona, proti, guļamistaba vai lasīšanas stūrītis. Eksperti atzīst, ka šajās telpās ir vērts uzstādīt sienas logus jeb logus, kas slejas no grīdas līdz griestiem, stikla durvis vai vienkārši vairākus plašus logus.

Izcel laikmetīgo stilu

Plati stikla paneļi, lielāki logu atvērumi un stikla detaļas interjera objektos, piemēram, uz kāpņu margām, ir īpaši populāri modernā un laikmetīgā dizaina elementi. Māju īpašnieki un dizaineri arvien vairāk sliecas mājoklī radīt tīras un taisnas formas, kas teju vai automātiski mājas dizainu padara brīvāku.

Ņem talkā rāmjus

Arvien biežāk jaunāko māju būvniecībā izmanto logus ar šauriem rāmjiem vai bez tiem – rāmji vizuāli sadala ainavu, kas redzama aiz loga. Starp citu – šobrīd klasiskajiem koka rāmjiem diezgan sīvs konkurents ir melni metāla rāmji ar matētu virskārtu, kas rada industriālu pieskaņu interjeram.

Radoši izmanto stiklu interjerā

Kas attiecas uz durvīm, zonu nodalījumiem un stikla starpsienām, īpaši pieprasīts elements ir melni rāmji, kas stiklam liks izskatīties gluži kā rūtiņu burtnīcas lapai. Arī šie zonu sadalītāji telpai piešķirs industriālu pieskaņu un vienlaikus šīs sienas būs vieglāk attīrīt un neradīsies neveiklas situācijas, kad kādam viesim vai mājiniekam gadās ieskriet stikla sienā. Šīs sienas ir ārkārtīgi populāras dušām, bet lieliski izskatīsies arī guļamistabā vai kā virtuves un dzīvojamās zonas nodalījums.

Lūko pēc ekoloģiskām un energoefektīvām opcijām

Vēl viens iemesls, kādēļ izvēlēties plašus logus, mūsdienās ir to tehnoloģiskā attīstība un efektivitāte. Mūsdienu logiem ir īpaši uzlabota temperatūras un mitruma izolācija, kas ļauj mājokļu dizainā iekļaut plašus logus arī tiem, kas dzīvo vēsākā klimatā – gan Latvijā, gan Norvēģijā. Šobrīd ražotos logus ir iespējams aprīkot ar īpašiem pārklājumiem, kas spēj kontrolēt pat gaismas starojuma izpludināšanu un vienmērīgu telpas sasilšanu no saules stariem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu