Rīgā viesosies multimediju un stikla māksliniece Greisija Neša

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Greisijas Nešas performance
Greisijas Nešas performance Foto: publicitātes

No 11. līdz 16. martam Rīgā viesosies Ņujorkā dzīvojoša multimediju un stikla māksliniece Greisija Neša (Gracie Nash). 

Māksliniece ir ieguvusi tēlotājmākslas bakalaura grādu Ņujorkas štata Alfrēda Universitātē 2014. gadā. Šobrīd Greisija studē, lai iegūtu maģistra grādu Ročesteras Tehnoloģiju institūtā. Savas programmas ietvaros viņa pēta estētiskās un konceptuālās stikla iespējas. Radot darbus, autore nezaudē saikni ar materiālu, iesaistoties un veidojot performances. Māksliniece izmanto stiklu, lai pētītu, atklātu identitātes un attiecības starp vietām, lietām un cilvēkiem. Stikla dažādība ir galvenais Greisijas darbu virzītājspēks. Pētot materiāla īpašības un tā pretstatus, kā trauslums un izturība, caurspīdīgums un necaurredzamība, spožums un matējums, māksliniece atklāj mākslas darba kontekstu un ideju. Mākslas darbos Greisija vēlas akcentēt dažādu identitāšu sadursmi un attiecību dinamiku un to panāk, veidojot skulptūras, performances un instalācijas. 

Rīgā Greisija ierodas, lai vadītu meistarklasi stikla studijā “Glass Point” ikvienam interesentam. Pētot un eksperimentējot dalībniekiem būs iespēja atklāt jaunus veidus, kā radīt neliela izmēra skulpturālus objektus mākslinieces vadībā. Meistarklasē tiks apvienotas dažādas stikla apstrādes tehnikas – liesmā karsti kausēts stikls (skulptūras karkasa radīšanai) un stikla pūderu, granulu kausēšana krāsnī (karkasa apvalkam). Galarezultāts tiks eksponēts kopējā dalībnieku pop-up izstādē. 

Projektu līdzfinansē programma “Radošā Eiropa”.

Radošās Eiropas programmas mērķis ir atbalstīt Eiropas audiovizuālo, kultūras un radošo sektoru. Palīdzot Eiropas kultūrai un audiovizuālajiem darbiem sasniegt citu valstu auditorijas, kā arī aizsargāt kultūru un valodu daudzveidību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu