Apmuļķoja mācītāju: Spānijas pirmā lesbiešu laulība pirms vairāk nekā 100 gadiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī viendzimuma laulību legalizācija tikai pēdējos gados uzņēmusi apgriezienus, Spānijā jau 1901. gadā kāds lesbiešu pāris apmānīja baznīcu un kļuva par laulātajām draudzenēm.

Elisa Sančesa Loriga un Marsela Gracija Ibeasa satikās 19.gadsimta 80.gados. Abas mācījās, lai kļūtu par skolotājām. Drīz vien draudzība pārauga mīlestībā un sievietes vēlējās aizvadīt mūžu kopā.

Taču kā to izdarīt laikā, kad viendzimuma pāriem nācās saskarties ar nosodījumu un vajāšanu, bet attiecības oficiāli reģistrēt nebija iespējams? Elisa 1901.gadā sāka ģērbties kā vīrietis, pieņēma vārdu Mario un izgudroja stāstu par savu pagātni. 

Abām sievietēm izdevās piemānīt vietējās baznīcas mācītāju, kurš viņas salaulāja nelielā ceremonijā. Tomēr mierīgai laulības dzīvei nebija lemts ilgs mūžs, jo lesbiešu pāri atmaskoja vietējie mediji.

Sievietes apcietināja par zaimošanu, transvestītismu un dokumentu viltošanu, un pāris galu galā no Spānijas aizbēga uz Portugāli, bet pēc tam uz Argentīnu. Laulība tā arī netika anulēta, ziņo aģentūra AFP.

Tomēr domājams, ka Elisa un Marsela nebija pirmais viendzimuma pāris, kas salaulājās Spānijā. Klostera arhīvos Orenses pilsētā tika atrasts mācītāja parakstīts dokuments par divu vīriešu salaulāšanu 1061.gadā.

Viendzimuma laulības Spānijā tika legalizētas 2005.gadā. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu