Lietuvas ārlietu ministrs nosoda Lazdiju mēra jociņus par divu Polijas pašvaldību pievienošanu

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs nosodījis un nosaucis par nepieļaujamiem pie Polijas robežas esošā Lazdiju rajona mēra Artūra Marģeļa izteikumus par divu Polijas pašvaldību pievienošanu Lazdijiem, tikmēr pats Marģelis uzsvēris, ka tas bijis tikai joks un ka paši poļi viņa humoru saprotot.

Mērs uz ziņu portāla "Alfa.lt" uzdoto jautājumu, ko viņš līdz šim nav paspējis paveikt savā amatā, bet labprāt vēl gribētu paveikt, atbildējis, ka "būtu labi, ja Lazdiju rajonam piederētu Seiņi un Punska" - divas Polijas pierobežas pašvaldības, kurās ir lielas un aktīvas lietuviešu kopienas.

"Priekšvēlēšanu kampaņas ir interesants žanrs, bet politisku muļķību runāšana nav pieļaujama. Pat jokojot ir jādomā, par ko tiek jokots, un īpaši tas attiecas uz pašvaldību mēriem," komentējot Marģeļa izteikumus, ziņu aģentūrai BNS ceturtdien pa tālruni no Varšavas sacījis ārlietu ministrs.

Pats mērs aģentūrai skaidrojis, ka šie vārdi nav teikti nopietni. "Es to domāju caur humora prizmu, nav uz visu jāskatās nopietni, var taču arī pajokot, (..) lai cilvēki arī pierod pie humora," - tā viņš komentējis savus nesenos izteikumus.

Marģelis uzsvēris, ka Lazdiju rajons ar abām tuvākajām kaimiņvalsts pašvaldībām cieši sadarbojas un īsteno kopīgus projektus. Viņš piebildis, ka viņam pašam pret Poliju ir visnotaļ pozitīva attieksme un poļi viņa jokus saprot.

"Viņi to zina, mēs ar Seiņu pašvaldības vadītāju un Punskas pārstāvjiem pat Briselē kopā esam bijuši. Tie cilvēki vienkārši saprot humoru," izteicies Lazdiju mērs.

Pašvaldību padomju un mēru vēlēšanas Lietuvā notiks 3.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu