Bijusī "Eesti Raudtee" amatpersona saņem nosacītu cietumsodu par konkurenci kropļojošām darbībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Igaunijas Harju apriņķa tiesa ceturtdien piespriedusi nosacītus cietumsodus bijušajam Igaunijas valsts dzelzceļa kompānijas "Eesti Raudtee" komunikāciju un drošības nodaļas priekšniekam Indrekam Sildam un kompānijas "Autsec OU" valdes loceklim Raivo Lillam.

Tiesa atzinusi, ka Silds īpaši lielā apmērā pārkāpis publisko iepirkumu noteikumus un procedūras, veicis konkurenci kropļojošas darbības, viltojis dokumentus un pamudinājis uz viltotu dokumentu izmantošanu. Viņam piespriests nosacīts cietumsods uz diviem gadiem, vienpadsmit mēnešiem un 27 dienām.

Tiesa arī atzinusi kompāniju "Autsec OU" par vainīgu konkurences kropļošanā un piespriedusi tai naudassodu 45 000 eiro apmērā, bet šīs kompānijas valdes loceklis Raivo Lills atzīts par vainīgu pilnvaru pārkāpšanā īpaši lielā apmērā un konkurenci kropļojošās darbībās, un viņam piespriests nosacīts cietumsods uz gadu, vienpadsmit mēnešiem un 27 dienām.

Saskaņā ar apsūdzību Silds, kura pienākumos valsts uzņēmumā "Eesti Raudtee" ietilpa publisko iepirkumu dokumentu sagatavošana, piedāvājumu izvērtēšana un līgumu notikumu apstiprināšana, vienlaikus guvis arī būtiskus ieņēmumus no "Autsec OU", kas piedalījās dzelzceļa kompānijas rīkotajos iepirkumos un vairākkārt tajos uzvarēja.

Noziedzīgos nodarījumus viņš veicis laikā no 2014. līdz 2016.gadam, un tie attiecas uz deviņiem "Eesti Raudtee" rīkotiem dzelzceļa pārbrauktuvju automātiskā aprīkojuma iepirkumiem kopsummā par vairāk nekā diviem miljoniem eiro.

Pirmstiesas izmeklēšanu šai lietā veica Igaunijas Drošības policija (KaPo) Ģenerālprokuratūras vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu