Pret liepājnieku lūdz sākt kriminālvajāšanu par psihotropo vielu iegādāšanos un glabāšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tabletes; ilustratīvs foto.
Tabletes; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu un nosūtījusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai lietu par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu pret kādu liepājnieku, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā,  informē VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

2018.gada septembra beigās VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu Liepājā aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis ir liepājnieks, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

No nelikumīgās aprites tika izņemtas 43 "Subutex" tabletes, 330 tramadola tabletes, kuras satur vairākus gramus psihotropu vielu, un četras tabletes, kuras satur morfīnu.

VP par notikušo tika sākts kriminālprocess par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu, ja tas izdarīts ar psihotropajām vielām lielā apmērā.

1982.gadā dzimušam vīrietim tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

VP ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevusi to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

VP aicina iedzīvotājus ziņot par šāda veida un citiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu