Pār Latvijas ekonomisko attīstību savilkušies "tumši mākoņi" (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētājs Jānis Platais
Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētājs Jānis Platais Foto: Paula Čurkste/LETA

"Līdz šim Latvijas ekonomika attīstījusies ļoti strauji, gribētos, lai nākotnē tā attīstītos tikpat strauji, taču pār to savilkušies "tumši mākoņi"," tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) priekšsēdētājs Jānis Platais.

"Nenoteiktāki kļuvuši ārējās vides riski, riski ārājās tirdzniecības ziņā, arī attiecībā uz to, kā Latvija tiks galā ar Moneyval rekomendācijām. Tas, kā Latvija tiks galā ar šīm rekomendācijām, ir svarīgs faktors, kā Latvija attīstīsies turpmākos gadus," norādīja Platais.

Viņš uzsvēra, ka tas, kā Latvija tiks galā ar Moneyval rekomendācjām, ietekmēs Latvijas spēju eksportēt, saņemt laikā norēķinus par piegādāto produkciju un starptautiskos reitingus, mūsu spēju pārfinansēt līdzšinējo parādu.

Uz jautājumu, vai iespējama jauna ekonomiskā krīze, Platais atbildēja, ka jauna ekonomiskā krīze noteikti būs, neviens tikai nezina - kad un cik dziļa.  

Cikliskas krīzes var iestāties reizi desmit gados. Platais sacīja, ka vienmēr jāņem vērā dažādi riski.

Jau ziņots, ka šodien FDP sniegs vērtējumu par makroekonomikas prognozēm un budžetu.

FDP ir izvērtējusi un apstiprinājusi Latvijas makroekonomikas prognozes 2020.-2022. gadam, ko izmanto par pamatu valsts budžeta plānošanai vidējā termiņā.

Lai plašāk informētu par Fiskālās disciplīnas padomes viedokli par 2020.-2022. gada Latvijas makroekonomikas prognozēm, padome rīkos preses brīfingu plkst.10 Finanšu ministrijas ēkā, Smilšu ielā 1, Rīgā.

Preses brīfinga laikā FDP vadītājs Jānis Platais un padomes locekle Inna Šteinbuka komentēs prognozes par svarīgākajiem makroekonomikas rādītājiem u.c. jautājumiem.

"Finanšu ministrijas izstrādātās makroekonomikas prognozes, ko izmanto par pamatu valsts budžeta plānošanai vidējā termiņā, kopš 2016.gada februāra tiek nodotas FDP izvērtējumam un apstiprinājumam. Prognozes tiek apstiprinātas divas reizes gadā - izstrādājot Latvijas Stabilitātes programmu, kā arī izstrādājot kārtējo vidēja termiņa budžeta ietvaru," norādīja FDP.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu