Čīle pievienojas Dienvidamerikas valstu pieteikumam rīkot "FIFA 2030"

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
FIFA Pasaules kausa trofeja
FIFA Pasaules kausa trofeja Foto: SIPA/Scanpix

Arī Čīle pievienojusies apvienotajam Dienvidamerikas valstu pieteikumam rīkot 2030.gada Pasaules kausu futbolā.

Līdz ar to Čīle kopā ar Argentīnu, Urugvaju un Paragvaju vienoti kandidēs šī turnīra rīkošanai.

Urugvaja, Argentīna un Paragvaja par vienotu pieteikuma iesniegšanu paziņoja jau 2017.gadā, bet pirms dažiem mēnešiem Čīles prezidents Sebastjans Piņera nācis klajā ar ideju, ka tām varētu pievienoties arī šī valsts.

Čīle iepriekšējo reizi Pasaules kausu futbolā rīkoja 1962.gadā. Savukārt 2030.gadā apritēs 100 gadi, kopš notika pirmās planētas meistarsacīkstes, tām toreiz norisinoties tieši Urugvajā.

Dienvidamerikas valstu apvienotais pieteikums uzskatāms par galveno pretendentu uz Pasaules kausa rīkošanas tiesību iegūšanu.

Sagaidāms, ka šai Dienvidamerikas kandidatūrai lielas problēmas nesagādās Spānijas, Portugāles un Marokas kandidatūra, turklāt Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins jau izteicies, ka neatbalsta šādu starpkontinentālu pieteikumu.

Vēl šī Pasaules kausa rīkošanai vienotu pieteikumu varētu iesniegt Bulgārija, Grieķija un Rumānija, kā arī Anglija, Skotija, Ziemeļīrija un Velsa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu