Rīgā jaunā superabstrakcionisma pārstāves Ivetas Priedītes izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Iveta Priedīte
Iveta Priedīte Foto: LMS galerija/omaksla.lv

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 11. novembra krastmalā 35, Rīgā, no 8. februāra līdz 3. martam ir apskatāma mākslinieces Ivetas Priedītes personālizstāde “IPRIE”.

Izstādē “IPRIE”, kuras nosaukums radies no mākslinieces pseidonīma, ir apskatāms gleznotājas Ivetas Priedītes daiļrades apkopojums no 2000. gada. Latvijas Mākslinieku savienības galerijā ir eksponēti divi gleznu cikli – “Paradīzes dārzs” un “Debesis”. Ivetas Priedītes mākslas valodā redzami izteiksmīgi krāsu laukumi un objekti, kam piemīt zīmju valodas simbolisms. Krāsu laukumi gleznās izsaka noteiktu vidi, laiku, telpu, bet objekti darbojas, kā noteiktas zīmes, kuras kļūst par zīmēm tikai savas vides ietvaros. Mākslinieces darbiem raksturīga asprātība un vērojami atraktīvi kompozicionālie risinājumi, izmantojot pamatkrāsas.

Rīgā jaunā superabstrakcionisma pārstāves Ivetas Priedītes izstāde
Rīgā jaunā superabstrakcionisma pārstāves Ivetas Priedītes izstāde Foto: Publicitātes foto / LMS galerija

Māksliniece Iveta Priedīte ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu 2000. gadā. Izstādēs piedalās no 1998. gada. Latvijas Mākslinieku savienības biedre ir kopš 2001. gada. Šobrīd gleznotāja Iveta Priedīte ir pasniedzēja Ogres Mākslas skolā.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 15. februārī plkst. 18.00 notiks tikšanās ar mākslinieci Ivetu Priedīti.

Izstādi rīko Latvijas Mākslinieku savienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu