"Facebook" gatavojas maksāt lielāko sodu pastāvēšanas vēsturē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix.

Sociālajam tīklam “Facebook” ASV draud sods vairāku miljardu dolāru apmērā. Pašlaik ASV Federālā tirdzniecības komisija un sociālā tīkla vadība saskaņo sodu, kādu “Facebook” būs jāmaksā par lietotāju datu nodošanu trešajām personām, raksta “The Washington Post”.

Pašlaik nav zināma konkrēta summa, taču “Facebook” jau pašlaik gatavojas izmaksāt lielāko sodu kompānijas pastāvēšanas vēsturē.

Soda sankcijas pret “Facebook” tiks noteiktas pērnā gada sākumā notikušā skandāla dēļ. Tad tika atklāts, ka 2016. gadā britu privātuzņēmums “Cambridge Analytica” no “Facebook” saņēma vairāk nekā 87 miljonus lietotāju datu. Lietotāju dati, iespējams, nonāca arī ASV prezidenta Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas štāba rīcībā.

Pērn aprīlī un maijā “Facebook” dibinātājs Marks Zakerbergs gan ASV Kongresā, gan Eiropas Parlamentā atzina kļūdu un atvainojās par datu nodošanu trešajām personām.

Šis nav pirmais gadījums, kad “Facebook” saņem sodu par datu nopludināšanu. Pagājušā gada oktobrī Lielbritānijas Informācijas komisāra pārvalde piesprieda sodu 500 tūkstošu mārciņu apmērā, jo sociālais tīkls no 2007. - 2014. gadam mobilo lietotņu izstrādātājiem nodeva informāciju par lietotājiem un viņu datiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu