ACEA: Latvija starp Eiropas valstīm ar jaunu auto reģistrācijas kāpumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunas Volkswagen automašīnas
Jaunas Volkswagen automašīnas Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā šā gada janvārī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugusi par 0,7%, tai esot starp septiņām Eiropas valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina piektdien publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šogad janvārī mūsu valstī reģistrēja 1540 jaunus vieglos automobiļus.

Kāpums šā gada pirmajā mēnesī vēl fiksēts Grieķijā (+3,7%), Dānijā (+7%), Portugālē (+8,3%), Ungārijā (+9,2%), Rumānijā (+18,8%) un Lietuvā (+49%).

Savukārt no 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, lielākais jauno vieglo automašīnu reģistrācijas kritums reģistrēts Islandē (-47,9%), Nīderlandē (-18,8%), Čehijā (-17%) un Kiprā (-14,9%). Igaunijā šis samazinājums bijis 10,7%.

ES vidēji janvārī jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada griezumā samazinājās par 4,6%.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu