Ķibermaņa divnieks otro reizi sezonā paliek aiz goda pjedestāla

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas bobsleja divnieka ekipāža
Latvijas bobsleja divnieka ekipāža Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas bobsleja divnieka ekipāža Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni piektdien izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa (PK) izcīņas priekšpēdējā (7.) posmā Leikplesidā, ASV.

Otra Latvijas ekipāža Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi posmā ieņēma 19. vietu. 

Ķibermanis pirmajā braucienā ierindojās astotajā pozīcijā. Otro braucienu viņš veica ievērojami labāk un pakāpās trīs vietas augstāk. Tikmēr pretēji notika ar Bērziņu, kurš pirmajā braucienā uzrādīja 15. ātrāko laiku, bet sacensības noslēdza 19. vietā. 

Kārtējo uzvaru svinēja Vācija. Arī šajā posmā nepārspēts palika Frančesko Frīdrihs, kurš pēc pirmā brauciena dalīja pirmo vietu ar savu tautieti Johanesu Lohneru, kas otrajā braucienā pieļāva vairākas rupjas kļūdas, atkāpjoties uz septīto pozīciju. 

Uzvarētājam Ķibermanis divu braucienu summā zaudēja 0,41 sekundi, kamēr Bērziņš 1,87. 

Leikplesidas posma kopvērtējums 

1. Frančesko Frīdrihs (Vācija) 1.52:35

2. Romēns Heinrihs (Francija) + 0,28

3. Džastins Kripss (Kanāda) + 0,30

4. Niko Valters (Vācija) + 0,33

5. Oskars Ķibermanis (Latvija) + 0,41

6. Kristofers Springs (Kanāda) + 0,47

7. Johaness Lohners (Vācija) + 0,65

8. Junjongs Vons (Dienvidkoreja) + 0,67

---------------------

19. Ralfs Bērziņš + 1,87

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Frīdrihs, kurš iekrājis 1575 punktus, kamēr Ķibermanis ar 1388 punktiem ir stabili otrais. Trešo pozīciju ar 1048 punktiem ieņem Valters, kamēr Bērziņš iekrājis 650 punktus, kas viņam ļauj ieņemt 16. pozīciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IBSF (@ibsfsliding) on

Pasaules kausa izcīņa bobslejā un skeletonā atsākās pēc triju nedēļu pauzes. Iepriekšējās sacensības notika janvāra pēdējā nedēļas nogalē Sanktmoricas dabīgajā trasē.

Treniņbraucienos Leikplesidas trasē Ķibermanis uzrādīja viduvējus rezultātus gan trešdien, gan ceturtdien. Savukārt Bērziņš piedalījās treniņos tikai trešdien, sasniedzot rezultātus trešā desmita vidū.

Pasaules kausa izcīņas sezona noslēgsies Kalgari. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu