Putins pēc tikšanās ar Lukašenko: Pasaulē nepastāv pilnīgi neatkarīgas valstis (27)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien pēc trīs dienas ilgām sarunām Sočos ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko paziņoja, ka pasaulē nepastāv pilnīgi neatkarīgas valstis.

"Pilnīgi neatkarīgas valstis pasaulē neeksistē, mūsdienu pasaule ir savstarpēju saistību pasaule," pavēstīja Putins.

Vienlaikus viņš pavēstīja, ka ir apmierināts ar notikušajām sarunām ar Lukašenko. "Man šķiet, ka darbs mums izdevās," sacīja Putins.

Savukārt Lukašenko pēc sarunām paziņoja, ka viņi apsprieduši ar Putinu ne tikai pašreizējās Krievijas un Baltkrievijas attiecības, bet arī to attīstību nākotnē, tostarp pēc valstu vadītāju nomaiņas.

"Mēs viens otram atklāti teicām, ka mēs taču neesam mūžīgi, mēs kādreiz aiziesim. Bet ko mēs atstāsim bērniem? Kā viņi turpinās mūsu politiku? Tas arī mūs kā politiķus nevar nesatraukt," sacīja Lukašenko.

Pēc viņa teiktā, prezidenti vienojušies analizēt dažādu vienošanos izpildi, kuras parakstītas Savienotās valsts ietvaros.

Lukašenko norādīja, ka sarunās netika apspriesta suverenitātes tēma, pastāv divas atsevišķas valstis.

"Nu kāpēc mums būtu jāpaceļ Krievijas un Baltkrievijas suverenitātes jautājumi? Tā ir ikona, tas ir svēts," sacīja Lukašenko. "Tāpēc mums nav problēmu ar suverenitāti, mēs šajā kontekstā pat neapspriedām šīs problēmas, mēs vadāmies pēc tā, ka šodien mums ir divas valstis - jūs zināt, kā tās izveidojās, ne mēs [ar Putinu] bijām iniciatori."

Viņš sacīja, ka Minska ir gatava iet integrācijas virzienā tik tālu, cik gatava ir Maskava.

Lukašenko arī pavēstīja, ka nav ar Putinu apspriedis tā dēvēto nodokļu manevru. Pēc Lukašenko teiktā, viņš šaubās, vai šis jautājums ir svarīgākais Krievijas un Baltkrievijas attiecībās, ir arī citas problēmas, kuras vajag risināt.

Krievijai veicot tā dēvēto nodokļu manevru - sešu gadu laikā pakāpeniski atceļot eksporta nodevu un vienlaikus paaugstinot derīgo izrakteņu ieguves nodokli, naftas cena Krievijas iekšējā tirgū pietuvināsies pasaules cenām. Baltkrievija kā Eirāzijas ekonomiskās zonas dalībniece naftu var iegādāties par Krievijas iekšējā tirgus cenām.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu