ASV dabas aizstāvjiem nākas "atkausēt" ērgli, kam piesalusi ledus bumba (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

ASV dabas aizstāvju organizācijai šomēnes nācās doties palīgā baltgalvas ērglim, kuram pie kājām bija piesalusi liela ledus bumba. Lai arī ziema ērglim bija sagādājusi nepatīkamu pārsteigumu, dabas draugi tam palīdzēja atkal pacelties spārnos.

Garāmgājēji 1.februārī Mičigana ezera sniegotajos krastos vēroja četrus ērgļus, kuri plosīja medījumu. Trīs no tiem pēc maltītes aizlidoja prom, bet ceturtais palika. Bija redzams, ka tas nespēj pacelties gaisā.

Putnu vērotāji sazinājās ar plēsīgo putnu aizstāvju organizācija "Wings of Wonder", kuri uzmanīgi pietuvojās dzīvniekam. Izrādījās, ka tam zem astes bija piesalis ledus gabals, kura diametrs bija apmēram 20 centimetri.

Pēc ērgļa nogādāšanas organizācijas mītnē darbinieki mēģināja ledu izkausēt, noliekot nelaimē nokļuvušo putnu pie sildītāja. Process bija pārāk lēns, tāpēc nākamajā rītā viņi izmēģināja citu stratēģiju - lēja uz ledus gabala siltu ūdeni.

Ērgli pabaroja un vairākas dienas ļāva atveseļoties 30 metrus augstā putnu būrī. Kad putns bija atveseļojies, to palaida brīvībā nelielā ceremonijā ar indiāņu mūzikas grupas piedalīšanos, tādējādi izrādot cieņu majestātiskajam putnam. Ceremoniju vēroja vairāki desmiti cilvēku, kuri bija sekojuši līdzi ērgļa gaitām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu