Itālijas Pieczvaigžņu kustība pirms EP vēlēšanām izveido jaunu aliansi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Itālijas valdošās Pieczvaigžņu kustības (M5S) līderis Luidži Di Maio piektdien paziņojis, ka viņa vadītā populistiskā partija pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām apvieno spēkus ar četrām citām partijām, lai piedāvātu vēlētājiem alternatīvu tradicionālajai politikai.

M5S maijā gaidāmajās EP vēlēšanās apvienos spēkus ar Horvātijas kreisi populistisko partiju Živi Zid ("Cilvēku vairogs"), Somijas liberālo partiju "Liike Nyt" ("Kustība tagad"), nelielo Grieķijas lopkopju partiju AKKEL un ar Polijas labējo antiistablišmekta kustību "Kukiz'15", kas nosaukta tās dibinātāja un bijušā pankroka mūziķa Pāvela Kukiza vārdā.

Šīs alianses izveides mērķis ir "piesaistīt kustības, kuras nejūtas iederīgas nedz starp labējo nacionālistu partijām, nedz starp tradicionālajām partijām, kas 20 gadus veidojušas ES Parlamentu," teikts jaunās apvienības manifestā.

Di Maio norādīja, ka jaunā partiju apvienība joprojām meklē citus dalībniekus, kuru prioritāte būtu tiešā demokrātija un cīņa pret korupciju.

Lai EP izveidotu frakciju, nepieciešami vismaz 25 deputāti, kas pārstāv vismaz septiņas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis.

Šobrīd M5S darbojas Eiropas Brīvības un tiešās demokrātijas (EFDD) frakcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu