EP atceļ pasākumu ar Pudždemona piedalīšanos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Parlaments (EP), atsaucoties uz "draudiem drošībai", piektdien atcēlis pasākumu, kurā bija jāpiedalās katalāņu separātistu līderim Karlesam Pudždemonam.

"Pastāv liels risks, ka iecerētais pasākums var radīt draudus sabiedriskajai kārtībai parlamenta telpās," norādījusi EP prezidenta kanceleja.

Kopš Spānijas centrālā valdība, reaģējot uz vienpusējo neatkarības pasludināšanu 2017.gadā, atlaida Katalonijas reģionālo valdību un parlamentu, Pudždemons dzīvo trimdā Beļģijā.

Bija paredzēts, ka Pudždemons EP telpās Strasbūrā pirmdien tiksies ar žurnālistiem. Šo pasākumu organizēja EP deputāts Ralfs Pakets no Beļģijas, kurš pārstāv flāmu nacionālistu partiju "Jaunā flāmu alianse" (NVA) un darbojas Eiropas Konservatīvo un reformistu frakcijā.

Taču pret Pudždemona klātbūtni asi iebilda spāņu deputāti, un EP prezidents Antonio Tajāni uzdeva izvērtēt drošības riskus.

"Analīzē secināts, ka Parlamenta drošības dienests nespēj mazināt ar pasākumu saistītos draudus drošībai," teikts Tajāni kancelejas paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu