Tramps sola 24 stundu laikā paziņot par "Islāma valsts" kalifāta sakāvi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien pavēstījis, ka Savienotās Valstis tuvāko 24 stundu laikā paziņos par teroristu grupējuma "Islāma valsts" kalifāta sakāvi.

"Mums ir daudz lielu paziņojumu par Sīriju un mūsu panākumiem kalifāta sakaušanā, un tie tiks izziņoti tuvāko 24 stundu laikā," žurnālistiem Baltajā namā pavēstīja Tramps.

"Islāma valsts" vislielāko varenību piedzīvoja 2014.gadā, kad grupējuma kaujinieki sagrāba plašas teritorijas Sīrijā un Irākā un pasludināja tur savu kalifātu. Kopš tā laika islāmisti padzīti teju no visām šīm teritorijām.

"Islāma valsts" līdera Abubakrama al Bagdadi atrašanās vieta nav zināma. Viņš publiski parādījies tikai vienu reizi - 2014.gadā Mosulā, kad to kontrolēja "Islāma valsts".

ASV atbalstītie Sīrijas Demokrātiskie spēki (QSD), kuru kodolu veido kurdu karotāji, kopš pagājušās gada septembra soli pa soli ielenkuši džihādistus aptuveni kvadrātkilometra lielā platībā Sīrijas austrumos.

Tramps decembrī paziņoja, ka ASV izvedīs savus spēkus no Sīrijas, kas šokēja Vašingtonas sabiedrotos un izprovocēja ASV aizsardzības ministra Džima Matisa atkāpšanos.

Vēlāk Tramps skaidroja, ka karaspēka izvešana notikšot lēni, taču pēc paziņojuma par uzvaru cīņā ar "Islāma valsti", karavīru izvešanas process var tikt paātrināts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu