Ankipāns: Turpinām cīņu par vietu "play-off" - tas ir pats galvenais

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pēc piektdien gūtās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā zem klajas debess pār Minskas "Dinamo" joprojām turpina cīņu par vietu Gagarina kausā, kas ir pats galvenais, neslēpa rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" komanda Pļavniekos ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Minskas "Dinamo", turpinot cīņu par vietu Gagarina kausa izcīņā.

"Jā, zinājām, ka pretiniekam ir likstas ar sastāvu, tāpēc centāmies spēlēt ātri. Likām pretiniekiem kļūdīties, un tieši šīs kļūdas izšķīra mača likteni. Pateicos komandai par šo uzvaru. Turpināt cīnīties par vietu izslēgšanas turnīrā, kas ir pats galvenais. Jā, šajā dienā sarīkojām svētkus līdzjutējiem, bet pats svarīgākais bija divi izcīnītie punkti," preses konferencē izteicās Ankipāns.

Rīdzinieki pirmo spēli zem atklātas debess savā vēsturē aizvadīja pērn 20.janvārī, kad kupli apmeklētā mačā Pļavniekos ar 2:3 piekāpās tieši Minskas "Dinamo".

"Zinājām, ko gaidīt no šāda mača, jo šādu atmosfēru jau bijām piedzīvojuši pērn. Tie bija svētki, un prieks, ka skatītājiem varējām ko tādu sniegt," gandarīts bija rīdzinieku stūrmanis. "Šobrīd ņemam savus punktus. Ja to darīsim arī turpmāk, tiksim Gagarina kausa izcīņā."

Savukārt Latvijas komandas aizsargs Marks Entonijs Zaneti pauda, ka šo spēli atcerēšoties vienmēr.

"Šī bija fantastiska spēle! Līdz šim tādā nebiju piedalījies. Viss tika noorganizēts augstākajā līmenī. Protams, esmu ļoti priecīgs par izcīnīto uzvaru, kas joprojām mums dod cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs," Rīgas klubs citē aizsarga teikto. "Mums ir jāuzvar savas spēles. Vēl nekas nav zaudēts."

"Pirmdien atgriezīsimies arēnā. Jāizcīna uzvara tagad arī mājas arēnā, bet šodien bija emocijām bagāta diena. Liels paldies līdzjutējiem. Šo spēli es vienmēr atcerēšos," priecīgs bija Zaneti.

Tikmēr Minskas vienības galvenais treneris Andrejs Sidorenko slavēja spēles laikā radīto atmosfēru.

"Domāju, svētki šodien bija izdevušies, tāpat kā mačs. Neskatoties uz mūsu problēmām ar sastāvu, mēs varējām pacīnīties par uzvaru," neslēpa Sidorenko, kura vadītā komanda, vairs nepretendējot uz izslēgšanas turnīru, veikusi būtiskas izmaiņas sastāvā, ļaujot spēlēt iepriekš pie mazāk iespējām tikušiem hokejistiem. "Rīgas komanda bija pelnījusi uzvarēt, turklāt arī skatītājiem tas šādā mačā bija papildus prieks."

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo no astotajā esošās "Soči" vienības viņi atpaliek divus punktus, bet līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vēl trīs spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu