Uzņēmums "Škoda Vagonka" komentē "Pasažieru vilciena" lēmumu iepirkt vilcienus no Čehijas (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzelzceļa sliedes. Ilustratīvs attēls.
Dzelzceļa sliedes. Ilustratīvs attēls. Foto: Andrejs Baburovs / LETA

"Mēs esam gandarīti par AS "Pasažieru Vilciens" iepirkumu komisijas lēmumu pasludināt "Škoda Vagonka" par uzvarētāju šajā konkursā. Tas apliecina, ka "Škoda Vagonka" piedāvāja ekonomiski un tehniski racionālāko risinājumu modernam ritošajam sastāvam Latvijas dzelzceļiem," tā portālam TVNET norāda Latvijas vilcienu iepirkuma projekta vadītājs un "Škoda Vagonka" reģionālais pārdošanas direktors Romans Sorkins.

"Tā kā mūsu ražotie piepilsētas elektrovilcieni jau tiek ekspluatēti vairākās valstīs, mums ir uz reāliem precedentiem balstīta pieredze, kas ļauj apgalvot, ka mēs spēsim izpildīt nosacījumus arī sadarbības projektā ar AS "Pasažieru Vilciens". Mēs esam gatavi parakstīt līgumu ar AS "Pasažieru Vilciens" un ķerties pie darba, lai noteiktā laikā piegādātu Latvijai jaunus elektrovilcienus," uzsver Sorkins. 

Jau vēstīts, ka, atkārtoti izvērtējot jauno elektrovilcienu iepirkumā iesniegtos piedāvājumus, AS "Pasažieru vilciens" izlēmis iegādāties vilcienus no Čehijas ražotāja "Škoda Vagonka".

Kopējā līgumcena būs 241,888 miljoni eiro.

Grigulis skaidroja, ka iepirkuma konkursā uzvarētājs mainīts, jo "Pasažieru vilciens" ņēma vērā Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) ieteikumus par to, ka jāizvērtē cita elektroenerģijas cena. Pārvērtējot vilcienu izmaksas dzīves ciklā, izdevīgākais piedāvājums bija "Škoda Vagonka". Neviens no pretendentiem pārvērtēšanas laikā nedrīkstēja mainīt piedāvājumus.

Viņš atzīmēja, ka iepriekšējā iepirkuma uzvarētāja Spānijas uzņēmuma "Patentes Talgo S.L." ("Talgo") piedāvātā cena bija lētāka, taču vilcienu apkopes un uzturēšanas izmaksas 35 gadu ciklā "Škoda Vagonka" bija mazākas, līdz ar to mazākas arī kopējās izmaksas.

Šo pasažieru vilciena iepirkumu komisijas lēmumu pretendenti vēl var pārsūdzēt desmit plus vienas darbadienas laikā. "Ja pārsūdzību nebūs, tiks slēgts līgums ar "Škoda Vagonka"," teica Grigulis.

Iepriekš "Pasažieru vilciens" par uzvarētāju atzina "Talgo", taču IUB aizliedza slēgt līgumu.

Ar "Pasažieru vilciena" lēmumu nav mierā Spānijas uzņēmums "Patentes Talgo S.L." ("Talgo"), kurš pārsūdzēs AS "Pasažieru vilciens" lēmumu pirkt jaunos elektrovilcienus no Čehijas ražotāja "Škoda Vagonka".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu