Facebook izseko lietotājus, kas soctīklam velta skarbus vārdus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Facebook logo.
Facebook logo. Foto: Reuters/ScanPix

Sociālā tīkla Facebook administrācija rūpīgi izseko tos savus lietotājus, kas kompānijai veltījuši agresīvus komentārus, tā CBNC pastāstījuši bijušie Facebook drošības dienesta darbinieki. Šādi lietotāji ir iekļauti īpašā sarakstā un, izmantojot papildu aplikāciju viedtelefonā, tiekot noteikta viņu atrašanās vieta. Daļa Facebook darbinieku ir pārliecināti, ka šāda „Lielā brāļa” veikta „izsekošana” ir neētiska, bet citi savukārt uzskata, ka no drošības viedokļa šī rīcība ir adekvāta.

Saskaņā ar CBNC ziņām, Facebook iekļauj „bīstamos” lietotājus sarakstā BOLO (Be On The Lookout), bet viņu pārvietošanās tiekot uzraudzīta caur aplikāciju viedtelefonā. Par šādiem cilvēkiem Facebook ievācot ziņas, kas satur informāciju par viņu vārdu un uzvārdu, fotogrāfiju un īsu atrašanās vietas aprakstu. Šie dati tiek atjaunināti reizi nedēļā.

„Mūsu drošības dienesta uzdevums ir rūpēties par „Facebook” darbinieku drošību. Mēs izmantojam standartizētus nozares paņēmienus risku novērtēšanai un novēršanai, cik lielā mērā tas ir nepieciešams darbinieku drošībai. Ja rodas šāda nepieciešamība, attiecīgā informācija tiek nodota tiesībsargājošajām iestādēm”, tā pavēstījis sociālā tīkla preses dienests.

BOLO sarakstā var tikt iekļauti arī bijušie Facebook darbinieki, ja to lūdz viņu agrākie darba kolēģi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu