Liepājas orķestra direktors: "Lielais dzintars" ir magnēts izciliem mūziķiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uldis Lipskis
Uldis Lipskis Foto: publicitātes

Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" ir magnēts gan skatītājiem, gan arī mūziķiem, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas simfoniskā orķestra direktors Uldis Lipskis.

"Jāsaka liels paldies pilsētai par to, ka krīzes apstākļos tika pieņemts lēmums uzcelt koncertzāli "Lielais dzintars"," sacīja Lipskis, minot, ka tieši koncertzāle ir faktors, kas palīdz piesaistīt pasaules līmeņa māksliniekus. Viņš uzsvēra, ka koncertzāles augstā kvalitāte kalpojot kā pašreklāma, profesionāļiem satiekoties un sarunājoties koncertos un festivālos visā pasaulē.

"Vēsts aiziet caur profesionāļiem, un reputācija palīdz Liepājai viegli piesaistīt arvien vairāk izcilus māksliniekus," sacīja Lipskis.

Kā ziņots, 27. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu 9. martā atklās pasaulslavenais čellists Miša Maiskis kopā ar Liepājas simfonisko orķestri tā galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā.

"Miša Maiskis daudziem pasaules festivāliem ir kā etalons - ja viņš tur ir, tad tas ir izcils festivāls," sacīja Lipskis.

Vienlaikus, Liepājas simfoniskā orķestra direktors uzsvēra, ka Latvijas sabiedrībai vajadzētu vairāk novērtēt pašmāju talantus. "Tas, ka viņi ir tuvu, reizēm liedz saredzēt to, cik viņi ir lieli," sacīja Lipskis, piebilstot, ka festivālā šogad uzstāsies arī "Sinfonietta Rīga," valsts akadēmiskais koris "Latvija" un Vestards Šimkus.

Tāpat, pēc Lipska teiktā, festivāli katru gadu cenšas pārsteigt ar ko jaunu, taču Liepājas starptautiskajā zvaigžņu festivālā regulārs viesis ir latviešu pianists Vestards Šimkus, ar kuru Liepājas simfoniskajam orķestrim izveidojusies veiksmīga sadarbība vairāku gadu garumā.

Kā ziņots, Liepājas starptautiskais zvaigžņu festivāls notiks koncertzālē "Lielais dzintars" no 9. līdz 16. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu