Minhenes drošības konferences laikā aizturēti četri dronu „piloti” (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Drons; ilustratīvs foto.
Drons; ilustratīvs foto. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Vācijas policija aizturējusi četrus cilvēkus, kas Minhenes drošības konferences laikā lidojumiem aizliegtajā 5,5 kilometru zonā ap konferences norises vietām vadījuši amatieru bezpilota lidaparātus vai tā dēvētos dronus. Jaunākajam no aizturētajiem ir tikai 12 gadi.

Žurnāls „Der Spiegel” vēsta, ka priekšpusdienā lidojumiem aizliegtajā zonā ap konferences norises vietu un viesnīcu fiksēti septiņi bezpilota lidaparāti. Pašlaik aizturēti četri cilvēki, kas vadījuši šos dronus, un viņus par šo pārkāpumu var sodīt. Aizturētie ir 12, 14, 16 un 54 gadus veci.

Gaisa satiksmes noteikumi šādos gadījumos paredz brīvības atņemšanu līdz pat diviem gadiem vai naudas sodu. Lidojumu aizliegums konferences norises vietā ir spēkā no piektdienas plkst.7.00 rītā līdz svētdienas vakaram plkst.19.00 un tas attiecas arī uz lidmašīnu modeļiem vai bezpilota lidaparātiem ar četriem, sešiem vai vairāk propelleriem.

Policija gan uzsver, ka nevienā no piektdien reģistrētajiem dronu pilotēšanas gadījumiem šie lidaparāti nav atradušies ļoti tuvu viesnīcai, kurā apmetušies konferences viesi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu