Šifrina ceturto reizi pēc kārtas triumfē pasaules čempionāta slalomā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mikaēla Šifrina
Mikaēla Šifrina Foto: EPA/Scanpix

Titulētā amerikāņu kalnu slēpošanas zvaigzne Mikaēla Šifrina sestdien Zviedrijā triumfēja pasaules čempionāta slaloma sacensībās, kamēr no četrām Latvijas sportistēm neviena nepabeidza abus braucienus.

Šifrina pēc pirmā brauciena bija trešā, bet otrajā uzrādīja ātrāko laiku, kas divu braucienu summā deva uzvaru. Pašlaik 23 gadus vecā amerikāniete par čempioni kļuva, spītējot nelielai saslimšanai.

Sudraba medaļu tikmēr izcīnīja zviedriete Anna Svenna-Larsone, kura Šifrinai zaudēja 0,58 sekundes, bet trešā bija slovākiete Petra Vlhova, kura bija 1,03 sekundes lēnāka.

Šifrina par pasaules čempioni slalomā kronēta arī 2013., 2015. un 2017.gadā. Tāpat zeltu viņa izcīnīja šī gada čempionāta supergigantā.

Pagājušā gadsimta četrdesmitajos gados piecus čempiontitulus pēc kārtas Alpu kombinācijā un četras trofejas pēc kārtas slalomā izcīnīja vāciete Kristla Kranca.

Tikmēr Lelde Gasūna pēc pirmā brauciena bija 41.pozīcijā, bet otrajā nefinišēja, tādējādi paliekot bez rezultāta. Savukārt Liene Bondare, Evelīna Gasūna un Agnese Āboltiņa pirmajā braucienā nefinišēja. Pirmajā braucienā uz starta izgāja 97 kalnu slēpotājas, labākajām 60 kvalificējoties otrajam braucienam.

Tāpat sestdien norisinājās kvalifikācija slalomā vīriem, kur Žaks Gedra ieņēma devīto vietu. Viņš kvalifikācijas uzvarētājam Karlam Junsonam no Zviedrijas summā zaudēja 2,56 sekundes. Gedras sniegums tika novērtēts ar 28,93 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem.

Tikmēr Miks Zvejnieks ieņēma 16.vietu (31,96 FIS punkti), Elvis Opmanis bija 37.pozīcijā (61,46 FIS punkti), bet Daniels Loss ierindojās 47.vietā (95,01 FIS punkts).

Pamatsacensībās vieta garantēta 50 sportistiem, bet vēl tikpat ceļazīmes tika sadalītas kvalifikācijā, no kuras automātisku ceļazīmi izcīnījuši 25 labākie kalnu slēpotāji.

Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā piedalās kopā astoņi Latvijas sportisti.

Planētas meistarsacīkstes norisinās Orē, kur kalnu slēpošanas mači iekļauti arī Stokholmas-Ores 2026.gada ziemas olimpisko spēļu kandidatūras pieteikumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu