Sanktpēterburgā iebrukusi Universitātes ēka (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sanktpēterburgā iebrukuši starpstāvu pārsegumi universitātes ēkai Mihaila Lomonosova ielā
Sanktpēterburgā iebrukuši starpstāvu pārsegumi universitātes ēkai Mihaila Lomonosova ielā Foto: Михаил Огнев/"Фонтанка.ру"

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā iegruvuši starpstāvu pārsegumi kādai piecstāvu ēkai Mihaila Lomonosova ielā. Šajā namā telpas izmanto Nacionālā informācijas tehnoloģiju, mehānikas un optikas universitāte. Krievijas ārkārtas situāciju ministrija ziņo, ka iegruvums noticis no ēkas otrā līdz piektajam stāvam aptuveni 150 kvadrātmetru platībā.

No ēkas evakuēts 81 cilvēks, taču provizoriskās ziņas liecina, ka gruvešos varētu būt iesprostoti 20 cilvēki. Glābšanas dienests apgalvo, ka bojā gājušo nav.

Universitātes rektors Vasiļjevs pavēstījis, ka telpās, kurās notika iegruvums, norisinājās nodarbības, taču visi audzēkņi un pasniedzēji tās paspējuši atstāt un tādēļ cietušo nav.

Brīdī, kad starpstāvu konstrukcijas iegruva, ēkā notika fakultatīvās nodarbības.

„Jumts slīdēja no augšas uz leju. Tas ielauza ēkas piekto, ceturto, trešo un otro stāvu, kā arī aizbēra visu pirmo stāvu. Attiecīgi arī visas auditorijas, kas atradās pa vidu”, tā izdevumam „Fontanka” pastāstījis kāds no studentiem.

Par iegruvuma iemeslu, saskaņā ar provizoriskajām ziņām, tiekot uzskatīta tehnisko prasību neievērošana remontdarbu laikā.

Watch video!

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu