Uz lielo Eirovīziju Izraēlā brauks duets "Carousel" (30)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Carousel "That Night"
Carousel "That Night" Foto: Lauris Vīksne

Sestdienas vakarā Latvijas Televīzijas 1. kanālā (LTV1) tiešraidē norisinājās autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2019» fināls, kurā beidzot tika noskaidrots konkursa uzvarētājs un Latvijas pārstāvis starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam. Skatītāji ar savu balsojumu lēma, ka uz Izraēlu jādodas duetam "Carousel" ar dziesmu "That Night" ("Tā nakts"). Apsveicam!

"Carousel" aiz sevis finālā atstāja citus septiņus dalībniekus - Markusu Rivu, Edgaru Kreili, Aivo Oski, Samantu Tīnu, kā arī grupas "Double Faced Eels", "Dziļi violets un Kozmens" un "Laime pilnīga".

Noklausies Latvijas Eirovīzijas sūtni - dziesmu "That Night".

Carousel "That Night"
Carousel "That Night" Foto: Lauris Vīksne

2. vietā - Markus Riva.

Markus Riva (Supernova)
Markus Riva (Supernova) Foto: Lauris Vīksne

3. vietā palika rokgrupa "Laime pilnīga", ar dziesmu “Awe”, kura ieguvusi jaunu skanējumu ar Rīgas Dinamo hokejistu Metjū Majoni.

Laime pilnīga (Supernova)
Laime pilnīga (Supernova) Foto: Lauris Vīksne
Samanta Tīna (Supernova)
Samanta Tīna (Supernova) Foto: Lauris Vīksne

Foto: "Supernova 2019" fināls.

Foto: Ieskats "Supernova 2019" fināla aizkulisēs.

TV šovu vadīja Dagmāra Legante un Ketija Šēnberga.

“Supernova 2019” lielā fināla šovā ar muzikālu priekšnesumu uzstājās arī divas viesmākslinieces. Viena no tām bija jaunā mūziķe Patriša (Patrisha) – pirmā Latvijas māksliniece, kas izdevniecības “Universal Music” paspārnē nesen publicēja jauno singlu “Es varu būt tā”. Dziesma tapusi, sadarbojoties Latvijas un Somijas mūziķiem “Universal Music” dziesmu nometnē, un jau ir sākusi iekarot Latvijas radio staciju klausītāju simpātijas. 

Uz skatuves kāpa arī pašmāju hiphopa zvaigzne Viņa (īstajā vārdā – Zelma Jēgere).

Patriša (Patrisha)
Patriša (Patrisha) Foto: publicitātes

Atgādinām, ka pagājušogad Latviju Eirovīzijā Portugālē pārstāvēja dziedātāja Laura Rizoto (Laura Rizzotto), kura diemžēl nespēja iekļūt lielajā finālā.

Laura Rizoto
Laura Rizoto Foto: LTV

Latvija par iespēju uzstāties konkursa lielajā finālā cīnīsies otrajā pusfinālā, un tas nozīmē, ka mūsu šā gada nacionālās atlases uzvarētājs uz lielās Eirovīzijas skatuves kāps 16. maijā.

Foto: "Supernova 2019" fināla ģenerālmēģinājums.

Par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāvim būs jācīnās ar Šveici, Zviedriju, Īriju, Austriju, Moldovu, Rumāniju, Dāniju, Armēniju, Albāniju, Azerbaidžānu, Maķedoniju, Norvēģiju, Krieviju, Nīderlandi, Horvātiju, Lietuvu un Maltu.

Pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiks 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu