Trīs kļūdas pēdējā šaušanā Rastorgujevam liedz pacīnīties par desmitnieku iedzīšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NordicFocus

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Soltleiksitijā ieņēma 19.vietu Pasaules kausa astotā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Uzvaru iedzīšanā svinēja francūzis Kentēns Fijons-Majē, kuram tas bija otrais panākums karjerā. Viņš bija precīzs šautuvē, finišēdams pēc 30 minūtēm un 55,8 sekundēm.

Tikmēr otrais bija piektdien sprintā uzvarējušais norvēģis Vetls Šostads Kristiansens, kurš neaizvēra vienu mērķi un Fijonam-Majē zaudēja 25,9 sekundes. Savukārt trešais bija vēl viens francūzis Simons Destjē, kurš veica trīs soda apļus un savam tautietim zaudēja 47,3 sekundes.

No pēdējās šaušanas Fijons-Majē izslēpoja ar nieka trīs sekunžu pārsvaru pār Kristansenu, bet pēdējos kilometros viņš atrāvās no sava tuvākā sekotāja.

Aiz goda pjedestāla ceturtajā vietā bija sezonas līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, piekto vietu ieņēma vācietis Ēriks Lesers, bet pirmo sešinieku noslēdza šveicietis Benžamins Vegers.

Savukārt Rastorgujevs pieļāva piecas kļūdas šaušanā, Fijonam-Majē zaudējot trīs minūtes un 33,0 sekundes.

Rastorgujevs šajās sacensībās devās trasē ar 29.numuru - vienu minūti un 35 sekundes aiz Kristiansena. Pirmajā ugunslīnijā viņš pieļāva divas kļūdas un atkāpās uz ceturto desmitu, bet otrajā šaušanā bija precīzs, kas ļāva pakāpties uz 19.vietu.

Arī nākamajā ugunslīnijā alūksnietis aizvēra visus mērķus, kas ļāva pakāpties jau uz 14.vietu. Tiesa, pēc ceturtās šaušanas Latvijas biatlonistam bija jādodas trīs soda apļos, kas liedza pacīnīties par sezonas rekordu. No šautuves viņš izslēpoja 21.pozīcijā, bet līdz finišam spēja pacelties līdz 19.vietai.

Rstorgujevs piektdien desmit kilometru sprintā ierindojās 29.vietā, kamēr Roberts Slotiņš bija 72.vietā, bet Aleksandrs Patrijuks ierindojās 84.pozīcijā starp 86 biatlonistiem.

Ceturtdien šī posma ievadā Baiba Bendika ieņēma 66.vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās, tādējādi nekvalificēdamās sestdien gaidāmajai iedzīšanai, kamēr uzvaru svinēja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna.

Svētdien šī posma noslēgumā būs jauktās stafetes.

Trimestris Ziemeļamerikā sākās pagājušajā nedēļā, kad aukstuma dēļ tika aizvadītas sacensības tikai klasikā un stafetē. Rastorgujevs 15 kilometru īsajā individuālajā distancē izcīnīja 23.vietu.

Rastorgujevs šosezon labāko rezultātu sasniedzis Rūpoldingā piektajā posmā, kad viņš sprintā izcīnīja 13.vietu.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu