Seskam pirms Zviedrijas rallija pēdējās dienas septītā vieta WRC posma junioru klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M-Sport

Latvijas autorallija braucējs Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni ieņem septīto vietu junioru klasē pirms pasaules čempionāta (WRC) otrā posma noslēdzošās dienas.

"LMT Autosporta akadēmijas" akadēmijas ekipāža, kas startē ar "Ford Fiesta R2" spēkratu, sestdien uzvarēja vienā no astoņiem ātrumposmiem, bet vēl četros ieņēma otrās vietas.

Jau ziņots, ka piektdien septītajā "dopā" latvieši piedzīvoja neveiksmi trasē un bija pārliecinoši pēdējie, tobrīd no pirmās vietas atpaliekot par teju 25 minūtēm.

Tas kopējā junioru ieskaitē lika zaudēt deviņas vietas, bet pirms sacensību pēdējās dienas Sesks ar Cauni ir pakāpušies uz septīto vietu starp 13 ekipāžām. Līderpozīcijā ir zviedru pilots Toms Kristensons ("Ford Fiesta R2"), kuram latvieši zaudē gandrīz 15 minūtes.

Kopējā ieskaitē līderis pēc astoņiem ātrumposmiem ir igaunis Ots Tenaks ("Toyota"), kurš par 54,4 sekundēm apsteidz somu Esapeku Lapi ("Citroen") un norvēģi Andrēasu Mikelsenu ("Hyundai").

Tikmēr Sesks atrodas 40.vietā starp 52 ekipāžām.

Svētdien tiks aizvadīti vēl trīs ātrumposmi.

Latvijas ekipāža šosezon plāno piedalīties piecos "Junior WRC" posmos.

Iepriekšējā sezonā Sesks sacentās ar "Opel Adam R2" spēkratu, triumfējot Eiropas rallija čempionātā (ERČ) "Junior U27" ieskaitē. Viņš kļuva par pirmo braucēju Latvijas autosporta vēsturē, kurš kļuvis par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu