Kārtējais skandāls katoļu baznīcā? Vatikānā plaukst homoseksualitāte, apgalvots jaunā grāmatā (48)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Homoseksualitāte Vatikānā esot ļoti plaši izplatīta, apgalvots franču žurnālista Frederika Martela grāmatā, kura vēl nav iznākusi, bet jau paspējusi nonākt starptautisko mediju uzmanības centrā.  Grāmatas autors atsaucas uz kādu bijušo katoļu priesteri, kurš izsaka pieņēmumu, ka homoseksuālu cilvēku īpatsvars Vatikānā veidojot pat 80%, vēsta ASV raidorganizācija CNN. 

Martela grāmata, kuras angliskais nosaukums ir "In the Closet of the Vatican" ("Vatikāna skapī"), iznāks 21.februārī, kad tā tiks izdota astoņās valodās kopumā 20 dažādās pasaules valstīs. 

Pateicoties informācijas avotam, CNN rīcībā grāmatas kopija nonākusi neilgi pirms tās oficiālās nonākšanas grāmatu plauktos. 

Lai arī skaļu skandālu Katoļu baznīcā pēdējos gados nav trūcis, tie lielākoties bijuši saistīti ar bērnu seksuālu izmantošanu baznīcās. 

Ticamu pētījumu par geju īpatsvaru katoļu garīdzniecībā nav, un nav tāpēc, ka Vatikāns neļauj šādus pētījumus veikt. 

Šādā kontekstā var apgalvot, ka Martela grāmata uzskatāma par nozīmīgu informācijas avotu. 

Martels apgalvo, ka četru gadu laikā, ko viņš pavadījis, strādājot pie grāmatas, viņš sarunājies ar 1500 dažādiem cilvēkiem, ieskaitot 41 kardinālu, 52 bīskapus, kā arī 45 esošajiem un bijušajiem Vatikāna vēstniekiem. 

Tomēr to, ka geju Vatikānā varētu būt pat 80%, apgalvo tikai viens avots, un otrreiz pie šā skaitļa Martels savā 576 lappušu grāmatā vairs neatgriežas. Tāpat viņš arī nav centies pārbaudīt šāda pieņēmuma atbilstību patiesībai. 

CNN uzsver, ka Martela sarakstītajā grāmatā ir maz pārbaudāmas informācijas, toties tajā ir daudz netiešu mājienu. 

Piemēram, Martels Vatikānu savā grāmatā dēvē par vienu no lielākajām geju kopienām pasaulē, kas slēpjas aiz svētulīgas fasādes. 

Pat ja Martela grāmatā ir daudz faktos nebalstītu pieņēmumu, tā jau ir izraisījusi zināmu viļņošanos katoļu baznīcā. 

Arī grāmatas izdošanas datums acīmredzami nav izvēlēts nejauši - tas, visticamāk, darīts ar domu radīt iespējami lielāko ažiotāžu. 

Grāmata iznāk 21.februārī - dienā, kad Vatikānā pulcēsies katoļu bīskapi no visas pasaules, lai apspriestu iespējamos risinājumus baznīcas reputāciju smagi ietekmējušajam seksuālās izmantošanas skandālam. 

Daudzi katoļi visā pasaulē cer, ka šajā sanāksmē baznīca varētu apstiprināt ko līdzīgu rīcības plānam. 

Tajā pašā laikā katoļu baznīcas pārstāvji pauž bažas, ka Martela grāmata, pat ja tā iever daudz neapstiprinātu apsūdzību, var radīt jaunu aizdomu ēnu laikā, kad baznīcai problēmu jau tāpat pietiek. 

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu