Sevastova pasaules rangā atgriežas karjeras rekordpozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par vienu vietu un tagad ieņem 11.pozīciju, atkārtojot savas karjeras rekordu.

Sevastova pirmo reizi uz pasaules ranga 11.vietu pakāpās oktobrī, turklāt šajā pozīcijā viņa noslēdza pagājušo gadu, pēc tam piedzīvojot nelielu kritumu. Latvijas pārstāve ir arī ļoti tuvu pirmajam desmitniekam, no kā viņa atpaliek tikai 81 punktu.

Tiesa, svētdien Sevastova cieta zaudējumu Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā, tādējādi vismaz uz laiku atvadoties no cerībām iekļūt pirmajā desmitniekā.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko pasaules rangā saglabājusi 22.vietu, ko viņa ieņem jau kopš novembra sākuma.

Pēc Francijas atklātā čempiontitula neaizstāvēšanas pagājušā gada jūnijā Ostapenko zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur uz dažām nedēļām atgriezās augusta/septembra mijā, bet pēc tam sekoja pakāpeniska lejupslīde uz 22.vietu.

Arī Ostapenko sacentīsies Dubaijas turnīrā - tā pirmajā kārtā viņa pirmdien tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo amerikānieti Dženiferu Breidiju, kura ir pasaules 117.rakete.

Abas Latvijas vadošās tenisistes bija stūrakmeņi iekļūšanai pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā. Šomēnes Rīgā Latvijas komanda Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 pārspēja Slovākiju, bet pārspēlēs pretī stāsies Vācija.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā saglabājusi 275.pozīciju. Tikmēr 18 gadus vecā Daniela Vismane zaudējusi trīs vietas un ieņem 648.pozīciju.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti pasaules ranga pirmajā vietā.

Uz otro vietu no trešās pakāpusies iepriekšējā pasaules ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas, kura pirmajā vietā iepriekš bija 48 nedēļas, kamēr trešā tagad ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, viņai arī veicot kāpumu par vienu pozīciju.

No otrās vietas uz ceturto noslīdējusi Austrālijas atklātā čempionāta fināliste Petra Kvitova no Čehijas, kamēr piektā joprojām ir viņas tautiete Karolīna Plīškova.

Veicot kāpumu par vienu pozīciju, sesto vietu ieņem Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet uz septītā tagad ir vāciete Angelika Kerbere. Astotajā pozīcijā iekārtojusies nīderlandiete Kiki Bertensa, kamēr devītā joprojām ir baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura pakāpusies par vienu vietu, bet starp desmit vadošajām tenisistēm vairs nav Dānijas pārstāves Karolīnas Vozņackas, kura noslīdējusi uz 14.pozīciju.

Aizvadītajā nedēļā Beļģijas tenisiste Elise Mertensa triumfēja Dohas WTA "Premier" turnīrā, kura finālā ar 3-6, 6-4, 6-3 pieveica Halepu. Mertesa no pasaules ranga 21.vietas pakāpusies uz 16.

Tikmēr dubultspēļu rangā Sevastova ir 62.vietā, pakāpjoties par vienu pozīciju, kamēr Ostapenko pēc Dohas titula neaizstāvēšanas zaudējusi uzreiz 29 vietas un atrodama 66.pozīcijā. Savukārt Marcinkēviča pakāpusies par vienu pozīciju un ieņem 223.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu