Novickis: Porziņģis ir lielisks čalis. Mēs daudz komunicējam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis un Dirks Novickis
Kristaps Porziņģis un Dirks Novickis Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Kristaps Porziņģis ir lielisks čalis un viņš smagi strādā, lai atgūtos no ceļgala traumas, pastāstījis Latvijas basketbolista jaunais komandas biedrs - Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" leģenda Dirks Novickis.

Vācijas basketbolists svētdien piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē, kurā viņš laukumā pavadīja 4 minūtes un guva 9 punktus, trāpot 3 no 3 tālmetieniem.

Dalību šajā mačā 40 gadus vecais Novickis bija izpelnījies ar īpašu uzaicinājumu no NBA komisāra Edama Silvera.

Sagaidāms, ka Novickim šī ir pēdējā sezona viņa basketbolista karjerā, kuras laikā viņš 21. gadu pārstāv "Mavericks" komandu.

Nesen spēlētāju maiņas darījumā uz Dalasu pārcēlās Porziņģis, kurš traumas dēļ šosezon laukumā nedosies. 

Novickis ir 23 gadus vecā Latvijas basketbolista bērnības elks, tāpēc aktualizēts jautājums - vai Vācijas sporta zvaigzne varētu spēlēt arī nākamsezon, tādējādi laukumā dodoties kopā ar Porziņģi.

"Mēs par to nesen runājām, bet es pieņemšu lēmumu, kas būs vairāk labvēlīgs man, nevis klubam," laikraksts "New York Post" citē Novicki.

"Redzēsim, kā mans ķermenis jutīsies. Ja jutīšu, ka es vairs nespēju (spēlēt), tad būs pienācis laiks aiziet," piebilda Vācijas basketbolists.

Kaut arī Porziņģim joprojām jāveic rehabilitācija, viņš dodas līdzi "Mavericks" komandai izbraukuma tūrēs - pretstatā tam, kā tas bija šosezon, kamēr Latvijas basketbolists pārstāvēja Ņujorkas "Knicks" vienību.

"Ir jautri, mēs daudz komunicējam. Viņš katru dienu 2 stundas veic rehabilitāciju un pēc tam izpilda metienus. Diemžēl, bet nedomāju, ka šosezon viņu redzēšu laukumā. Viņš ir lielisks čalis. Viņš visu laiku ir līdzās un smagi strādā," pastāstīja Novickis.

Ar 31 310 gūtiem punktiem Novickis ir visu laiku 7. rezultatīvākais spēlētājs NBA vēsturē.

2007. gadā Novickis tika atzīts par NBA regulārā čempionāta sezonas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt 2011. gadā Novickis kļuva par NBA čempionu un saņēma finālsērijas MVP balvu.

Vācijas izlases sastāvā Novickis izcīnījis bronzas medaļu 2002. gada pasaules čempionātā un sudraba godalgu 2005. gada Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu