Latvijas drifta čempionātam PRO klasē 2019. gada sezonā pievienosies Igaunijas čempionāts

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publcitātes foto

Latvijas drifts 2019. gada sezonu iesāks ar daudz un dažādām interesantām pārmaiņām, sākot ar tehnisko noteikumu izmaiņām un čempionātu apvienošanu, un beidzot ar pašām sacensībām un to norisi.

Latvijas PRO klase no 2019. gada aizvadīs apvienoto čempionātu kopā ar Igauniju, kas nozīmē, ka katrā posmā būs ne tikai aizraujošas cīņas, bet arī sīva konkurence starp kaimiņvalstu sportistiem. Posmi ir izveidoti tā, lai tie pēc iespējas vairāk aptvertu dažāda veida trases konfigurācijas, veidojot aizraujošu sezonu gan braucējiem, gan skatītājiem. Apvienotais čempionāts aizvadīs kopā sešus posmus, kurā divi no tiem būs arī NEZ posmi (Ziemeļeiropas Zonas Drifta Čempionāts) un četri atsevišķi posmi, kuri būs iekļauti arī Baltijas Drifta Čempionāta ieskaitē. Sezonas beigās tiks apbalvoti gan apvienotā čempionāta uzvarētāji, gan arī katras valsts atsevišķā čempionāta uzvarētāji.

Foto: Publcitātes foto

Izmaiņas šogad būs arī tehniskajos noteikumos street un proam klasē. PRO klases tehniskie noteikumi ir pietiekoši stabili un ar katru gadu arvien vairāk tiek pietuvināti FIA prasībām, tikai izmainot ļoti sīkas nianses. Šogad tieši STREET un PROAM klases ir tās, kuras piedzīvos lielākās izmaiņas tehniskajos noteikumos. STREET klasē no 2019.gada vairs nebūs nepieciešama tehniskā apskate, tomēr auto joprojām ir jāatbilst galvenajām tehniskās apskates prasībām un drošībai. Skate no 2019.gada sezonas vairs nebūs nepieciešama, bet vienmēr ieteicama. PROAM klases izmaiņas ir saistītas ar drošību un automašīnu sagatavošanu FIA. Pēc FIA noteikumiem standarta PROAM klasē ir jābūt drošības karkasam. Daudzus gadus Latvija atļāva šajā klasē braukt arī bez karkasiem, paliekot viena no pēdējām valstīm Baltijā, kurā tas tika atļauts. No 2019.gada sezonas tika pieņemts lēmums aizliegt automašīnām bez karkasa piedalīties PROAM klasē braucēju drošības dēļ. Tika atrasts risinājums, kā atvieglot šo pārejas procesu braucējiem, atļaujot ievietot arī puskarkasus vai skrūvējamos karkasus. Galvenais lēmums šāda veida tehnisko noteikumu izmaiņām ir, pirmkārt, jau iepriekš minētā drošība, kas ietver arī to, ka organizatori vēlas PROAM klasei veidot sarežģītākas trases konfigurācijas, otrkārt, faktu, ka paši sportisti izrāda vēlmi braukt ātrākās trasēs, vizināt pasažierus- "Drift Taxi", un, protams, gūt iespēju piedalīties arī citu valstu sacensībās.

Foto: Publcitātes foto

Latvijas Drifta Čempionātā šogad kopumā būs seši posmi, Latvijas Drifta kausa PROAM klasē - septiņi posmi, bet STREET klasē - seši posmi. Šogad norisināsies arī apvienotais Latvijas Drifta kauss (Igaunijā). Papildus šīm sacensībām Latvijā ir plānots gan NEZ Drifta čempionāta posms, gan Eiropas Drifta čempionāta posms.

Foto: Publcitātes foto

Jauno Latvijas drifta sezonu šogad atklās svētku noskaņās, dienu pirms Lieldienām, 20.aprīlī, Biķernieku trasē, kur norisināsies pirmais drifta treniņš un LAF (Latvijas Automobiļu federācijas) tehniskā diena drifta disciplīnai. Šī būs diena, kad visi sportistiem būs iespēja atrādīt savu auto un tā dizainu, kā arī doties trasē, lai gatavotos atklāšanas sacensībām.

Foto: Publcitātes foto

27.aprīlī Biķernieku trasē notiks Baltijas Drifta Sezonas atklāšana. Uz starta izies sportisti no visas Baltijas, trīs ieskaites klasēs - STREET, PROAM un PRO. Skatītājiem vērts zināt, ka sacensības notiks pēc 2018.gada uzsāktā sacensību koncepta "divi vienā" ar drifta sacensību norisi paralēli divās vietās - Biķernieku galvenajā trasē un Biķernieku spīdveja stadionā.

16. jūnijā, “333 sporta kompleksā”, notiks Latvijas Drifta Kauss un Igaunijas Drifta Kauss, STREET un PROAM klases ieskaitēs. Atsevišķs Latvijas Drifta Kausa posms 2019.gada sezonā būs arī Jelgavā.

Foto: Publcitātes foto

13.jūlijā drifts atgriezīsies Daugavpilī - pilsētā un trasē, kas ir ļoti iemīļota sportistu vidū. Jau vairākus gadus tika saņemts lūgums no braucējiem tur atgriezties, un paldies Daugavpilij par iespēju atkal tur aizvadīt posmu. Daugavpilī norisināsies Latvijas Drifta Kausa STREET un PROAM posmi, kā arī Lietuvas Drifta Kausa STREET un PROAM posmi. Iespējams, ja būs interese, organizatori apsver iespēju nākamajā dienā pēc sacensībām veidot arī Gymkhana sacensības, kas arī ir viens no šī gada jaunumiem.

Foto: Publcitātes foto

No 2. līdz 3.augustam Rīgā, Biķernieku trasē norisināsies "Drift Masters" Eiropas Drifta čempionāts. Tas ir nenoliedzami viens no šīs sezonas gaidītākajiem drifta notikumiem, kad uz starta izies 45 spēcīgākie braucēji no 22 pasaules valstīm. Latvijas braucējiem vietas, lai piedalītos šajās sacensībās, būs limitētas. 2.augustā notiks atsevišķa kvalifikācija, lai noskaidrotu tos, kuri pārstāvēs Latviju un stāsies kopā ar spēcīgākajiem uz starta. Piektdienas vakarā notiks drifta auto parāde Rīgas pilsētas ielās, kas ir ieguvusi atzinību pasaulē un nu jau ir kļuvusi par tradīciju ne tikai sportistiem, bet arī skatītājiem. Organizatori sola vēl daudz jaunumus, saistībā ar šīm sacensībām, lai izklaidētu apmeklētājus un sportistus.

Foto: Publcitātes foto

31.augustā tiks aizvadītas sacensības NEZ Drift Rīga. Tās norisināsies vienā no interesantākajām trases konfigurācijām Eiropā, proti, Biķernieku trases "Raganas katlā". Dalību startam Rīgā jau ir apstiprinājuši septiņi Zviedru braucēji, kuri pēc neilga pārtraukuma atgriezīsies Latvijā. Tiem pievienosies arī citu valstu PRO klases drifteri. Sacensību ietvaros tiks aizvadītas arī Latvijas Drifta Kausa PROAM klases sacensības.

5.oktobris, "Drifta sezonas noslēgums 2019" Biķernieku trasē. Šo sacensību ietvaros notiks ne tikai Latvijas Drifta Kausa STREET un PROAM klases, bet arī Latvijas un Igaunijas PRO klases čempionāta fināla cīņas. Pēc sezonas noslēguma, 19.oktobrī, notiks jau par tradīciju kļuvušais “Drift Games” pasākums un Gymkhana disciplīnas noslēguma sacensības.

Foto: Publcitātes foto

Organizators par jauno sezonu saka: "Sezonā plānojam aizvadīt sacensības vismaz reizi mēnesī, bet pasākumus organizēt lielākā mērogā, padarot tos interesantākus un pieejamus ne tikai vairāk dalībniekiem, bet arī plašākai auditorijai. Mēs, kā vienmēr, daudz strādājam, lai gan sportistiem, gan apmeklētājiem sacensības būtu ne tikai sacensības, bet aizraujošs piedzīvojums visai ģimenei. Šogad veidosim sacensības un dienaskārtības tā, lai skatītājs saņemtu maksimālo ieguvumu, tās apmeklējot."

Pilnie sacensību kalendāri visām klasēm ar visiem posmiem gan Latvijā, gan Baltijā ir pieejami www.driftlatvia.com zem sadaļas "kalendārs". Organizatori aicina sekot visai aktuālai informācijai @driftlatvia sociālajos tīklos un mājas lapās, turklāt no 2019.gada sezonas visi jaunumi, ziņas par un ap driftu būs pieejamas portālā TVNET.

www.driftatvia.com www.driftkingofriga.com www.nezdriftriga.eu

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu