Igaunijas tiesa neatdos bijušajam Tallinas mēram atsavinātos €80 000 (2)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Igaunijas Harju apriņķa tiesa pirmdien nolēmusi neatdot kādreizējam Tallinas mēram un bijušajam Centra partijas līderim Edgaram Savisāram daļu naudas - 80 000 eiro, kas viņam tika atsavināta kratīšanas laikā 2015.gadā, jo Valsts prokuratūra (ģenerālprokuratūra) šo summu uzskata par kukuli, ko saņēmis Savisārs.

Prokuratūra uzskata, ka šādu kukuli Savisārs saņēmis no būvuzņēmēja Aivara Tūlberga par viņa firmas uzvaru Tallinas mērijas rīkotā konkursā. Tā kā lietu turpina izskatīt tiesa, naudu Savisāram nolemts vismaz pagaidām neatdot.

Toties Harju apriņķa tiesa nolēma, ka Savisāram jāatdod pārējā kratīšanā atsavinātā nauda - 106 000 eiro un 300 000 igauņu kronu (nedaudz vairāk par 19 000 eiro). Tā viņam tika atsavināta kratīšanas laikā 2015.gada rudenī viņa mājās Hundisilmas ciematā. Kratīšanas brīdī Savisārs vēl bija gan Tallinas mēra, gan Centra partijas līdera amatā.

Tiesa arī apmierināja Valsts prokuratūras lūgumu, ka Savisāram jāpiedalās turpmākajā tiesas procesā kā trešajai personai.

Jau ziņots, ka pagājuša gada 21.decembrī Igaunijas Augstākā tiesa nolēma izbeigt krimināllietu pret korupcijā apsūdzēto Savisāru saistībā ar viņa veselības stāvokli. Igaunijas Valsts prokuratūra uzsver, ka ka šis lēmums nebūt nav pielīdzināms attaisnojošam tiesas spriedumam, turklāt krimināllieta izbeigta tikai pret Savisāru, savukārt pret tiem, kas apsūdzēti kukuļu došanā bijušajam galvaspilsētas mēram, tiesvedība turpinās.

Kā ziņots, Igaunijas Valsts prokuratūra apsūdzēja Savisāru par Tallinas pašvaldības budžeta līdzekļu izmantojumu savtīgās interesēs un Centra partijas interesēs, par nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, kukuļņemšanu un nelikumīga lielā apmēra ziedojuma pieņemšanu Centra partijas labā. Apsūdzībā teikts, ka Savisārs, būdams Tallinas mērs, pieņēmis kukuļus un piekritis veikt kukuļdevēju interesējošas darbības.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu