Itālijā pārdots rets Lada Ņiva kabriolets

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.netclassic.it

Itālijas vēsturisko un retro automobiļu tirgotājs Netclassic nupat realizējis reti sastopamu Lada Ņiva paveidu - trīs durvju modeļa vaļējo versiju jeb kabrioletu.

Mūsu pusē šādi auto nav manīti, tomēr tādus auto savulaik tirgojuši AvtoVAZ produkcijas importētāji citviet pasaulē. Pārsvarā Eiropā, kur lielākoties arī notika Ņivu pārbūve, ar ko nodarbojās tādi uzņēmumi kā franču Lebranchu, vācu GWS un Thiele Spezialfahrzeugbau, angļu Top Hat Conversions un grieķu Automeccanica, raksta Motor.ru. Kamēr Lada rūpnīcā tika montēti un eksportēti tikai slēgtie modeļa varianti, HDT Special Vehicles par kabrioletiem tos pārveidoja pat Austrālijā.

No rūpnīcā tapuša auto Ņiva kabriolets atšķiras visai ievērojami. Pirmkārt tā konstrukcijā iekļauti papildus stiprinājumi, kā nogrieztā jumta kompensācija. Tāpat automobilim ir citādāki sānu paneļi un vidējie jumta balsti, kā arī bagāžnieka vāks un, protams, salokāmā, mīkstā jumta mehānisms.

>>Dakāras Ņiva novērtēta kā jauns Range Rover

Foto: www.netclassic.it

Ņiva "kabrio" eksemplārs, ko nupat pārdevis itāļu dīleris, tapis grieķu uzņēmumā Automeccanica 1990.gadā. Par to liecina uzraksts uz plāksnītes zem motora pārsega, kā arī plāksnīte ar automobiļa šasijas numuru. Lai gan spēkrats pārbūvēts Grieķijā, lielāko daļu sava mūža tas pavadījis Toskānā, Itālijā. 

Foto: www.netclassic.it

Fiat koncerna izmantotajā Giallo Exploit tonī krāsotais auto mehāniskā ziņā ir tieši tāds pats kā citi pirms 30 gadiem ražotie VAZ 2121 (Ņiva). Tam ir 1,6 litru motors ar 77 zirgspēkiem, četru pakāpju manuālā pārnesumkārba un pastāvīgā pilnpiedziņa. Automobilim ir visparastākie tērauda riteņu diski un arī standarta interjers ar melna dermatīna apdari.

>>Cik Ņivai riteņu? Krievu jūtūberu gadījumā - seši

Foto: www.netclassic.it

Netclassic šo reti sastopamo auto pārdeva par 5200 ASV dolāriem un tas tiks nogādāts Savienotajās Valstīs. Tur nonāk lielākā daļa uzņēmuma realizēto auto.

Foto: www.netclassic.it
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu