Latvijas 3x3 basketbolisti izlozē uzzinājuši pretiniekus Pasaules kausa apakšgrupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš
Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase 2019.gada Pasaules kausa izcīņas D apakšgrupā tiksies ar Japānu, Brazīliju, Poliju un vienu no kvalifikāciju pārvarējušajām izlasēm, noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

Latvijas vīri Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rangā ieņem piekto vietu, Japāna ir ceturtā, Brazīlija atrodama 12.vietā, bet Polija - 13.pozīcijā.

Tikmēr A apakšgrupā cīnīsies ranga līdere Serbija, ASV, Nīderlande, Turcija un Dienvidkoreja, B apakšgrupā mačus aizvadīs Krievija, Mongolija, Ukraina, Igaunija un kvalifikāciju pārvarējusī izlase, bet C apakšgrupā spēkosies Slovēnija, Ķīna, Lietuva, Katara un viena no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Latvijas dāmām, kuras FIBA reitingā ieņem 18.vietu, A apakšgrupā ielozēta ranga līdere Ķīna, devītajā pozīcijā esošā Nīderlande, planētas desmitā izlase Ungārija un 23.pozīcijā esošā Turkmenistāna.

Savukārt B apakšgrupā cīnīsies Francija, Japāna, Andora un Šveice, C apakšgrupā spēkus mēros Mongolija, Rumānija, Irāna un Čehija, bet D apakšgrupā ielozētas Krievija, Ukraina, Indonēzija un Itālija. Šajās trīs apakšgrupās pievienosies vēl trīs kvalifikāciju pārvarējušās valstsvienības.

Ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas.

Vēsturē sestā 3x3 Pasaules kausa izcīņa norisināsies Amsterdamā no 18. līdz 23.jūnijam.

Medaļu izcīnījušajām valstsvienībām būs garantēta dalība 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Pērn Latvijas vīriešu izlase apstājās ceturtdaļfinālā. Latvija ir viena no vadošajām valstīm 3x3 basketbolā vīru konkurencē, kur latvieši regulāri izcīna vietas uz goda pjedestāla Pasaules tūres un citos turnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu