Arī grūtniece klanās karalienei jeb kāda īsti ir klanīšanās etiķete? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Paklanīšanās monarhiem ir ļoti sena tradīcija, kura bieži tiek ievērota arī mūsdienās. Kādi ir uzvedības noteikumi?

Galvenais noteikums - visiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem ir jāpaklanās Viņas Augstībai karalienei Elizabetei II, kad to satiek pirmo reizi dienā. Arī karalienes bērni pēc etiķetes šādi izrāda godu, nemaz nerunājot par mazbērniem un mazmazbērniem.

Kaut arī Ketrīna apprecējās ar princi Viljamu un kļuva par hercogieni, viņai tāpat ir jāklanās visai karaliskajai ģimenei - visiem prinčiem un princesēm, kuriem ir asinsradniecība ar karalieni Elizabeti II.

 Izņemot gadījumus, kad līdzās ir princis Viljams, - tas paaugstina viņas statusu prinču māsīcu Eiženijas un Beatrises priekšā un viņa drīkst tām neklanīties. 

Foto: Reuters/ScanPix

Saseksas hercogiene Megana šā gada Ziemassvētku dievkalpojumā, kad satika karalieni Elizabeti II, neskatoties uz savu grūtniecību, veltīja viņai dziļu reveransu. Jāatzīst, ar puncīti tas neizskatījās viegli, tomēr sanāca eleganti!

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Vēl pirms gada, kad Megana klanījās karalienei Elizabetei II pēc Ziemassvētku dievkalpojuma, kniksis bija ar mazāku iesēšanos. 

Meganai tāpat ir jāpaklanās princim Filipam, princim Čārlzam un Kronvolas hercogienei Kamillai. Pēc etiķetes arī Kembridžas hercogiem - Keitai un Viljamam - prinča Harija sievai būtu jāpaklanās, jo Viljams ir tuvāk rindā uz troni nekā princis Harijs. 

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Jā, kā izrādās, tas ir svarīgi - jo svarīgāka persona, jo dziļāks reveranss. Tātad karaliene Elizabete II šajās sacensībās viennozīmīgi uzvar. Ja skatāmies foto, reveransi nemaz nav tik viegli, īpaši dāmām gados.

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Karalienei Elizabetei II ir klanījušās arī Holivudas dīvas un mūzikas pasaules karalienes. Tomēr, tā kā viņas to nedara bieži, viņām tas neizdodas tik eleganti kā gribētos. 

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu