"Porsche" brīdina: "Brexit" bez vienošanās var veicināt auto cenu pieaugumu Lielbritānijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Porsche 911
Porsche 911 Foto: Porsche

Vācijas autobūves uzņēmuma "Porsche" klientiem Lielbritānijā vajadzētu būt gataviem automobiļu cenu kāpumam pat par 10% gadījumā, ja valsts no Eiropas Savienības (ES) izstāsies bez vienošanās, pirmdien brīdināja kompānija.

Uzņēmums norāda, ka tas īstenojis piesardzības pasākumus, lai informētu klientus, kuriem automašīnas tiks piegādātas pēc 29.marta, ka šie automobiļi varētu kļūt dārgāki, ja tiks piemērotas jaunās muitas nodevas.

"Viens no iespējamiem "Breksita" sarunu iznākumiem ir tāds, ka Lielbritānijā importētām automašīnām varētu tikt piemērotas muitas nodevas līdz 10% apmērā," skaidro "Porsche".

Kompānija piebilst, ka klientus, kuri veikuši iemaksu līdz 17.janvārim, iespējamais muitas tarifu pieaugums neietekmēs.

"Porsche" 2017.gadā Lielbritānijā pārdeva 14 000 automobiļu, tam esot uzņēmuma otram lielākajam tirgum Eiropā pēc Vācijas.

Ziņu aģentūra "Bloomberg" vēsta, ka gadījumā, ja tiktu piemērota 10% muitas nodeva, "Porsche Macan" modeļa sākuma cena pieaugtu no 46 344 sterliņu mārciņām (52 700 eiro) līdz 50 978 mārciņām (57 970 eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu