Gilīss: Ceru vēl šosezon atgriezties "Arēnā Rīga"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Koltons Gilīss
Koltons Gilīss Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas "Dinamo" komanda pirmdien izcīnīja uzvaru savā pēdējā mājas spēlē šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā. Atmosfēra "Arēnā Rīga" bija lieliska, tāpēc kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss cer, ka komanda iekļūs izslēgšanas spēļu turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas "Dinamo" pirmdien savā laukumā ar rezultātu 5:0 sagrāva šīs sezonas KHL vājāko klubu Bratislavas "Slovan" no Slovākijas. Maču klātienē vēroja 8721 skatītājs.

"Līdz spēles beigām bija kādas trīs minūtes. Ar Metjū Majoni sēdējām uz soliņa un vienkārši skatījāmies apkārt, saskatījāmies un noteicām - lieliska publika! Šo es atcerēšos vienmēr. Lieliska vieta, kur spēlēt hokeju. Lieliski līdzjutēji," kluba mājaslapā intervijā citēts Gilīss.

Uzvarētāju labā šajā mačā divus vārtus guva Andris Džeriņš, bet pa reizei ar precīzu metienu izcēlās Oskars Batņa, zviedrs Līnuss Videls un Rihards Marenis.

Savukārt ceturto "sauso" spēli šosezon Rīgas "Dinamo" rindās aizvadīja krievu vārtsargs Timurs Biļalovs, kurš atvairīja 22 pretinieku metienus.

"Pirmā trešdaļā vārtus neguvām, bet es nebiju satraucies. Jā, bija viņiem pāris momenti, bet tad mūs pavilka Timurs. Kaut kā grūti mums šosezon ar “Slovan” cīkstēties. Šodien turpinājām savu spēlēs plānu un piespiedām viņus kļūdīties. Šodien nospēlējām kā komanda, katrs darīja savu darbu līdz galam. Domāju, līdzjutēji šo spēli izbaudīja. Ceru, ka mēs vēl šosezon atgriezīsimies "Arēnā Rīga"," teica Gilīss.

Nepinas 5 minūtes līdz mača beigām Kristaps Zīle, aizstāvot komandas biedru Danielu Bērziņu, izvicināja dūres ar pretinieku hokejistu Adamu Janošiku.

"Zīle ir malacis! Viņš parādīja raksturu. Ja ir brīdis, kad jānomet cimdi, nav svarīgi, cik esi vecs, cik pieredzējis šādos momentos, galvenais ir raksturs. Un Kristapam raksturs ir ļoti spēcīgs, vīrišķīgs. Viņš ir cīnītājs, kārtīgs hokejists. Ļoti bezbailīgs, vienmēr bloķē metienus un stāv par saviem komandas biedriem," uzskata Kanādas hokejists.

30 gadus vecais Gilīss šosezon KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" sastāvā 32 mačos guvis 1 vārtus, veicis 3 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu -2.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon KHL regulārajā čempionātā atlikušas vēl 2 spēles, kas notiks izbraukumā - 20. februārī pret Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ" un 22. februārī pret Maskavas CSKA.

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties KHL izslēgšanas spēļu turnīram, jo no 8. vietā esošās Podoļskas "Vitjaz" vienības viņi atpaliek vairs tikai 1 punktu Rietumu konferences kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu