Amatu pametīs ASV ģenerālprokurora vietnieks, kurš iecēla Milleru (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV Tieslietu ministra vietnieks Rods Rozenstains
ASV Tieslietu ministra vietnieks Rods Rozenstains Foto: Reuters/ScanPix

ASV Tieslietu ministra vietnieks Rods Rozenstains, kas savulaik vadīja izmeklēšanu lietā par Krievijas iespējamo iejaukšanos Savienoto Valstu vēlēšanās, marta vidū amatu pametīs, vēsta ASV mediji. Pieņēmumi, ka ģenerālprokurora vietnieks Rozenstains amatu pametīs, bijuši dzirdami jau labu laiku.

Rozenstaina aiziešanai no amata nav nekāda sakara ar bijušā Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) direktora pienākumu izpildītāja Endrū Makeiba nesenajiem skaļajiem paziņojumiem, pirmdien vakarā vēstīja telekanāls CNN, atsaucoties uz kādu ministrijas amatpersonu.

Kā apgalvoja Makeibs, Rozenstains nācis klajā ar ierosinājumu, ka viņš, tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, varētu ņemt sev līdz noklausīšanās ierīci, lai ierakstītu prezidenta teikto, kā arī pēc tam, kad prezidents no amata atlaida FIB direktoru Džeimsu Komiju, izteicies par Trampa atstādināšanu no amata, pamatojoties uz konstitūcijas 25.labojumu.

Pēc visa spriežot, Rozenstains saistībā ar šīm idejām nekādus tālākus soļus nav spēris.

Kā vēstīja CNN, kopš Bila Bāra apstiprināšanas tieslietu ministra amatā arvien aktīvāk bijušas dzirdamas runas, ka Rozenstains amatu pametīs.

Tas, ka Rozenstains amatu pametīs nākammēnes, varētu nozīmēt, ka ASV īpašā prokurora Roberta Millera veiktā izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos tuvojas noslēgumam, norādīja CNN.

Rozenstains iecēla Milleru par īpašo prokuroru, kurš vada izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanās un ar to saistītajiem jautājumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu